14. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Specijalna brigada spremna i obučena da odgovori na svaki izazov

Specijalna brigada je naša najelitnija i najobučenija jedinica. Ona je spremna da izvrši svako naređenje našeg državnog rukovodstva i vrhovnog komandanta i u potpunosti možemo da se oslonimo na nju – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao pripadnike Specijalne brigade stacionirane u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Prema njegovim rečima, Srbija može da se osloni na Specijalnu brigadu i njenu spremnost da brani naš narod i naš način života bez obzira gde je on ugrožen.

–  Političke tenzije koje se dešavaju u našem okruženju nameću nam obavezu da budemo spremni na svaki odgovor i da budemo spremni za svaki izazov  koji se može nametnuti našoj vojsci i našem narodu – istakao je ministar odbrane i dodao da je Vojska Srbije opredeljena da živi u miru i predstavlja garant mira i stabilnosti, kao i bezbednosti svakog našeg građanina.

Ministar je nagalasio da je i pored toga Vojska Srbije spremna i obučena da odgovori na svaki izazov.

– U narednom periodu još više ćemo uložiti u sve ono što je potrebno Specijalnoj brigadi da bude na visini zadatka, da odgovori na svaki izazov i potrebu. Već smo obezbedili poboljšanje materijalnog statusa svih pripadnika Specijalne brigade u skladu s naređenjem vrhovnog komandanta, a od iduće godine očekujemo još jedno povećanje plata od devet procenata – rekao je ministar odbrane.   Sve to će, dodao je on, značajno uticati na kvalitet života svih naših pripadnika, a posebno pripadnika Specijalne brigade, što će uticati da oni i njihove porodice budu stabilni i sigurni.

– Ovo su ljudi koji vole svoj posao, koji vole svoju profesiju i iznad svega vole Srbiju i spremni su da se bore za nju. Komnandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan istakao je da su u sklopu obilaska Specijalne brigade prikazana vrhunska osposobljenost pripadnika te jedinice u specijalno-fizičkom vežbanju, vatrenoj i taktičkoj osposobljenosti za rešavanje najsloženijih zadataka u okviru kompleksne protivterorističke operacije koje je izvedeno uz sadejstvo s pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne opbrane.

– Naša otadžbina ima na koga da računa. Snage za hitno reagovanje će izvršiti svaki postavljeni zadatak – zaključio je general Talijan.

Nakon referisanja komandanta Specijalne brigade, ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje se nalazi na upotrebi u toj jedinici i prisustvovali prikazu osposobljnosti srpskih specijalaca.

Pripadnici jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije demonstrirali su najpre borilačke veštine kao i izuzetnu preciznost i „mirnu ruku“ u streljni za situaciona gađanja. Potom su prikazali brzinu i efikasnost u oslobađanju talaca iz motornog vozila dok je protivteroristička jedinica demonstrirala veštine u borbi protiv terorista u urbanoj sredini kroz elemente upada u objekat, oslobađanja talaca i uništavanja eksplozivne naprave.

 

 

Related posts

ZELENOVIĆ MALI LOKALNI ŠERIF BEŽI OD IZBORA

Zorana Stekovic

Park “Ponjavica” – mesto gde pecaroši uživaju

Jasmina Petkovic

Uhapšen zbog izazivanja opšte opasnosti

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija