3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić zahvalio Libanu što poštuje suverenitet Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Libanske Republike Žibrana Basila, zahvalivši što Liban ostaje privržen principima međunarodnog prava i poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da razvija najbolje moguće odnose sa Libanom.

 

Predsednik Vučić i ministar Basil su izrazili interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja. U tom smislu je predloženo povezivanje privrednih komora i uspostavljanje direktnog kontakta poslovnih ljudi dveju zemalja, u različitim oblastima, posebno u poljoprivredi, kao i drugi mogući zajednički projekti, koji bi uvećali obim trenutno skromne trgovinske razmene i ekonomske saradnje.

 

Ministar Basil je rekao da je libansko rukovodstvo opredeljeno da produbljuje saradnju sa Srbijom u svim oblastima i ponudio mogućnost zajedničkog izlaska na treća tržišta. On je rekao da Liban može mnogo da nauči iz iskustava Srbije iz sprovedenih ekonomskih reformi.

 

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos mirovnim misijama Ujedinjenih nacija u Libanu.

 

 

Related posts

Sanja Marić ušla u sportsku istoriju Pančeva

Jelena Obradović

“Kultura govora” u vršačkim školama

Miroslava Cvejin

Jutros u Vršcu registrovan zemljotres

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija