1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Mondoloni o situaciji na KiM, dijalogu, poseti Makrona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH.

 

Predsednik Vučić istakao je da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

 

Predsednik Vučić posebno je istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

 

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

 

Predsednik Vučić je istakao da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.  Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, naglasio je on.

 

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.

 

Related posts

Vučić: Hteli bi da ukinu Srpsku listu, krećemo se ka katastrofi

Zorana Stekovic

U Srbiji od korone obolelo 6.224, preminulo 55 osoba

Vanja Vićentić

Ministar Vulin u Centru za obuku KoV u Požarevcu: Neprekidna obuka uz poštovanje zdravstvenih preporuka lekara i vojnog saniteta

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija