27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Srbija za dobru i aktivnu saradnju sa susedima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnatkom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i koordinaciji aktivnosti u vezi sa najnovijim potezima Prištine koji se odnose na uvođenje, a potom i povećanje taksi na proizvode iz Srbije i BiH. Dvojica sagovornika konstatovali su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i SSP sporazuma i saglasili se da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi.

 

Dvojica sagovornika pozdravili su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u GS Interpola o prijemu tzv. Kosova BiH glasala protiv. On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

 

Srpski predsednik je istakao da je naša zemlja opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske.

 

 

Related posts

Hitna pomoć imala dosta posla u poslednja 24h, građani da paze tokom promenljivog vremena

Mica Milakov

Erdogan u razgovoru sa predsednikom Vučićem potvrdio podršku dijalogu

Ivana Bogdanovski

Nedimović: Izvozili smo hranu u najtežim trenucima epidemije

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija