23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramila Usubova, kome je zahvalio na principijelnoj i prijateljskoj podršci Azerbejdžana u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.

 

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija opredeljena za unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom, u skladu sa Zajedničkim akcionim planom o strateškom partnerstvu, koji je potpisao sa predsednikom Alijevom u maju ove godine. Plan, kako je rekao, predviđa i saradnju u oblasti bezbednosti, i na ministarstvima dveju zemalja je da jačaju saradnju u domenu borbe protiv terorizma, organizovanog i visoko-tehnološkog kriminala.

 

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim.

 

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Azerbejdžana Alijevu da u što skorijem periodu poseti Srbiju.

 

Ministar unutrašnjih poslova Usubov istakao je da je Srbija strateški partner Azerbejdžana i naglasio da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja, da se međusobno podržavaju po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta, te da je Azerbejdžan zainteresovan za unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, ali i ekonomije.

 

Related posts

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa profesorom Radanovićem

Mica Milakov

Otvoren poziv na besplatne radionice „Pozdrav iz kraja”

Nikola Toadjer

Kako brinuti o ljubimcima tokom hladnijih dana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija