1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić razgovarao sa Dmitrijem Peskovim predstavnikom predsednika Ruske Federacije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Dmitrija Peskova, specijalnog predstavnika predsednika Ruske Federacije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja.

 

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost predsedniku Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. On je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno time što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja. Srpski predsednik je predstavio dostignuća naše zemlje u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto.

 

Predstavnik ruskog predsednika, gospodin Peskov, je rekao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama i predložio da se Srbija uključi u ruske projekte, za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji.

 

Related posts

Specijalna antiteroristička jedinica obeležila svoj Dan

Aleksandra Miloševska

Darko Tuševljaković: “Jegermajster” – intimna priča o samospoznaji

Nikoleta Dragaš

Lidl u Pančevu od 8. novembra

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija