16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić razgovarao sa Dmitrijem Peskovim predstavnikom predsednika Ruske Federacije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Dmitrija Peskova, specijalnog predstavnika predsednika Ruske Federacije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja.

 

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost predsedniku Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. On je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno time što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja. Srpski predsednik je predstavio dostignuća naše zemlje u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto.

 

Predstavnik ruskog predsednika, gospodin Peskov, je rekao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama i predložio da se Srbija uključi u ruske projekte, za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji.

 

Related posts

HIT TVIT U 21 SAT NA TV PINK: Gosti predsednik Vučić i dr Kon

Zorana Stekovic

Gradonačelnica Mitrović: Advokati i izvršitelji rade na štetu penzionera

Mica Milakov

Decenije izrade unikatnog nakita pančevačke porodice Čivljaku

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija