23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Udovičić na Sajmu sporta: Ovo je godina rekorda i ponosa

Sajam sporta, koji organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, održan je u hali Beogradskog sajma. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić tom prilkom je istakao: “Ovo je godina rekorda, ponosa, radosti i sada obećavamo da moramo da budemo još uspešniji.”

Sport je put uspeha jer  predstavljamo ono što Srbija najbolje ima. Uspeli smo mnogo toga da uradimo, to pokazuju rezultati ove godine koji su bili čak tri puta bolji”, godina sa najviše osvojenih medalja. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posebno je pohvalio Džudo savez Srbije.

– Naparavili ste pravi iskorak u organizaciji jednog događaja, ali i privlačenju pažnje celukpnog Sajma sporta i ja vam čestitam. To je pokazatelj da se moramo takmičiti da krenu vašim koracima i drugi savezi i sledeće godine bude drugi savez u istom ovom obimu ovde pridutasn, ali s istom pažnjom prati pažnja gledalaca. Mislim da je pravi trenutak da pokažemo šta Srbija ima, koje šampione ne samo u džudou već u celokupnom sportu.

Džudo Savez Srbije broji preko dvesta klubova širom Srbije i ima planove o daljem proširenju vrlo ozbiljno rade i imaju maksimalnu podršku Olimpijskog komiteta. Jedno ovakvo sportsko okupljanje omogućuje deci i mladima da upoznaju sportove i odluče se šta će da treniraju.

– Ta ljubav prema sportu će vas uvek držati i što donosi te rezultate mi smo jedna mala zemlja, koja je pokazala da sa malim brojem takmičenja možemo da napravimo vrhunske rezultate. To je dokaz sa koliko ljubavlju svi naši treneri.

Related posts

Vučić se sastao sa predsednikom Jermenije

Nikola Toadjer

Ponovo više od 3.000 pozitivnih osoba na korona virus u Srbiji

Vanja Vićentić

Obrazovana Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija