17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić i Brnabić sa ambasadorom Lijem: Srbija nikad nije bila u težoj situaciji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obavestili su danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga o najnovijem razvoju situacije, posle jutrošnjeg upada jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu.

 

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz  ozbiljan i odgovoran pristup rešavanju svih problema.

 

“Upad jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu pokazao je da su snage KFOR, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali”, rekao je predsednik Vučić.

 

Predsednica Vlade Brnabić rekla je, po pitanju uvođenja taksi na srpsku robu, za koje očekuje reakciju Evropske unije, jer je reč o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma, da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je UNMIK jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svetskoj organizaciji.

 

Ambasador Li je rekao da Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije. Kineski ambasador je istakao da će predsednik Si u toku dana biti o svemu obavešten i da Srbija može da računa na podršku Kine.

 

 

 

Related posts

Marinika Tepić je kamen oko vrata nasilniku Draganu Đilasu

Mica Milakov

Kompanija “Almex” jedina se ponudila da pomogne Pančevu u vanrednom stanju

Mica Milakov

Poraz Ðokovića i Krajinovića, Hrvatska u finalu DK

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija