24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Uhapšena četvorica Srba na severu Kosovske Mitrovice

Specijalne snage kosovske policije na severu Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba. Čuli se pucnji i sirene. Uhapšeni Srbi, od kojih su dvojica pripadnici KPS, prebačeni su u policijsku stanicu u južnom delu Mitrovice. Policija objašnjava privođenja istragom ubistva Olivera Ivanovića. Situacija u gradu je mirna, ali napeta.

Četvorica Srba, koji su jutros uhapšeni u Severnoj Mitrovici, danas će biti izvedeni pred Osnovni sud u Prištini.

Kfor je obavešten o hapšenju i prati situaciju, koja je trenutno mirna, izjavio je portparol komandanta Kfora Vićenco Graso.

Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU pokušali su jutros da uhapse potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, u njegovom stanu u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Kosovska policija u međuvremenu je saopštila da traga za Radojičićem.

Srpski narod je jednoglasno i jednodušno ustao da brani svoje pravo na ostanak i opstanak na KiM, u čemu uživaju podršku Srbije, poručio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i istakao da je nikad veći broj ljudi na KiM ustao da se bori protiv nepravde i terora.

“Naš narod je u velikom broju izašao i ustao protiv nepravde, terora, nasilja i pokušja da se srpski narod protera ekonomskim pogromom i brutalnim političkim terororm koji podseća na sve što su našem naropdu radili u najcrnjim periodima istorije”, rekao je Đurić…

 

Related posts

Ministar Vulin: Ko nema svoju kulturu, mora da otima tuđu

Katarina Popović

Ministar Vulin: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima

Jasmina Petkovic

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje ukidanje Studija B sa Total TV

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija