27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Postrojenje za preradu vode u Pavlišu danas je svečano otvoreno. Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i Ambasador Nemačke otvorili fabriku pijaće vode vrednu 6 miliona evra

Gradonačelnica Vršca i Ambasador Nemačke u Republici Srbiji danas su svečano otvorili fabriku za preradu pijaće vode, vrednu 6 miliona evra. Voda sa izvorišta u Pavlišu u postrojenju pijaće vode potpuno je pročišćena od mangana i amonijaka koji su predstavljali problem. Trenutno se iz fabrike vodom snabdevaju sela Pavliš i Jablanka, a predviđeno je da se u narednom periodu povežu sva sela kod kojih za to postoji tehnička mogućnost.

Ovim postrojenjem rešen je višedecenijski problem vodosnabdevanja u gradu Vršcu. Investicija vredna 6 miliona €, realizovana je preko kredita KfW banke i nemačke ambasade.

Kapacitet postrojenja jeste 200 litara u sekundi plus rezervnih 100 litara, čime je pokriven celokupan kapacitet izvorišta podzemnih voda.

Pored predstavnika JKP Drugi oktobar, otvaranju postrojenja prisustvovali su predstavnici Republike Srbije ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture državni sekretar Zoran Lakićević, grada Vršca, predstavnik Španske ambasade, predstavnici KfW banke, i brojni drugi gosti.

 

Related posts

Zbog pandemije izazvane koronavirusom i dalje su smanjene zalihe svih krvnih grupa

Jasmina Petkovic

Mališani iz “Pupoljka” na RTV Pančevo

Jasmina Petkovic

Fudbaleri Tempa gostovali u Kovačici

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija