23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Postrojenje za preradu vode u Pavlišu danas je svečano otvoreno. Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i Ambasador Nemačke otvorili fabriku pijaće vode vrednu 6 miliona evra

Gradonačelnica Vršca i Ambasador Nemačke u Republici Srbiji danas su svečano otvorili fabriku za preradu pijaće vode, vrednu 6 miliona evra. Voda sa izvorišta u Pavlišu u postrojenju pijaće vode potpuno je pročišćena od mangana i amonijaka koji su predstavljali problem. Trenutno se iz fabrike vodom snabdevaju sela Pavliš i Jablanka, a predviđeno je da se u narednom periodu povežu sva sela kod kojih za to postoji tehnička mogućnost.

Ovim postrojenjem rešen je višedecenijski problem vodosnabdevanja u gradu Vršcu. Investicija vredna 6 miliona €, realizovana je preko kredita KfW banke i nemačke ambasade.

Kapacitet postrojenja jeste 200 litara u sekundi plus rezervnih 100 litara, čime je pokriven celokupan kapacitet izvorišta podzemnih voda.

Pored predstavnika JKP Drugi oktobar, otvaranju postrojenja prisustvovali su predstavnici Republike Srbije ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture državni sekretar Zoran Lakićević, grada Vršca, predstavnik Španske ambasade, predstavnici KfW banke, i brojni drugi gosti.

 

Related posts

Svakodnevnim lažima Tepić i Rakić vređaju Vrščane

Mica Milakov

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Pančevu čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Zorana Stekovic

Prskanje zakazano za 13. jul

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija