25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Još jedno novo vozilo za Hitnu pomoć

Služba Hitne medicinske pomoći dobila još jedno novo sanitetsko vozilo koje će već  danas  posle registracije vozila  prevoziti  pacijente.   Lokalna samouprava izdvojila je novac za kupovinu saniteta koje je opremljeno savremenom opremom ekg aparatom , kiseonikom defibrilatorom koji su neophodni za pružanje prve pomoći pacijentu dok nebude prevežen do bolnice.

U poslednja dva meseca Služba Hitne pomoći dobila je dva nova sanitetska vozila koja su bila neophodna.Važno je da vozila uvek budu u funkciji i sa najboljom opremom jer ne treba zaboraviti da saniteti prelaze  u toku jedne godine oko 600-700 hiljada kilometara pa se brzo i habaju i neophodno je obnavljati ih novim vozilima.

Zaista posle više godina po prvi put u roku od par meseci pojavila dva savremena sanitetska vozila Hitne medicinske pomoći.Ona su nam neophodna jer prelaze veliki broj kilometara i ona se brzo troše.Ja se nadam da će u toku dana biti u funkciji obavljena registracija plaćene sve dažbine.Moram da kažem da se još jednom zahvaljujem Gradskoj uparvi na razumevanju i što su nam pokrili scve troškove za ovo vozilo i mislim da će od popodne biti u funkciji. Ova dva nova vozila su u top funkciji sa svom savremenom opremom , ona su za najurgentnije stvari , mi imamo uvek tri urgentne ekipe danju noću 24 sata i one zasluzuju da imaju najbolja vozila Nova vozila zbog toga što su viša u odnosu na postojeće  garaže u Hitnoj pomoći koje su izgrađane u prošlom veku za sada će stajati ispred Hitne pomoći ali je planirana rekonstrukcija postojećih garaža.

Uprava Doma zdravlja planira da se prilagode garaže tim vozilima , moram da kažem da su ova nova vozila na ulici i da bi mnogo značilo bar onda kada nisu u u funkciji da budu garažirana. Nova  sanitetska vozila koristiće se u urgentnim situacijama dok će se starim sanitetima obavljati transporti  odnosno prevoz pacijenata u druge zdravstvene centre.

Related posts

Prvi dan škole u OŠ “Sveti Sava”

Jelena Obradović

U Južnobanatskom okrugu 153 osoba pozitivnih na virus Covid-19

Mica Milakov

Ministar Vulin o saradnji razgovarao sa generalnim sekretarom ODKB

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija