2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

NALED: Pančevo među najboljima po privlačenju investicija

U Pančevu je danas održana 15. sednica Upravnog odbora NALED-a. Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i jedan od članova Upravnog odbora ove organizacije, istakao je da je održavanje ovakvog sastanka u našem gradu značajno jer pokazuje da Pančevo jedan od gradova u kome privreda, lokalna samouprva i civilni sektor dobro sarađuju. Primer za to je i veliki broj investicija u našem gradu.

Osnovna misija NALED-a je pravljenje povoljnog privrednog okruženja za privlačenje što više domaćih i inostranih investicija. Ciljevi ove organizacije su smanjivanje sive ekonomije, poboljšanje poreskog sistema, kvalitetno upravljanje imovinom, uvođenje  e-uprave i e-parlamenta, kao i unapređenje poljoprivrede, pre svega proizvodnje. Upravo je Grad Pančevo primer ispunjenja ovih ciljeva, istako je Saša Pavlov, gradonačlnik Pančeva, pred sednicu Upravnog Odbora NALED-a.

Vladimir Novaković, predsednik Upravnog odobra NALED-a i generalni direktor Apatinske pivare, rekao je da su u Pančevu svi strateški ciljevi NALED-a realizovani.

Kovačević je istako i da je zadovoljn što je sednica Upravnog odobra NALED-a održana baš u Pančevu jer je lokalna saouprava u našem gradu jedna od najupešnijih u smislu obezbeđivanja uslova za lokalni razvoj.

 

 

Related posts

U Srbiji nema zaraženih koronavirusom

Zorana Stekovic

Zemljotres u Kikindi

Zorana Stekovic

Tužna slika grobalja na centralnom Kosmetu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija