26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Država nedvosmisleno pokazuje da je za Srbiju Južni Banat bitan . Predsednik Vučić juče u Kuli podsetio o veličini investicije “ZTF” u Pančevu, dok je premijerka Ana Brnabić u dve posete Vršcu naglasila značaj ulaganja u Južni Banat.

Posle decenija propadanja, uništavanja, pljačkaške privatizacije i gašenja preduzeća, država na čijem čelu se nalazi predsednik Aleksandar Vučić pokazali su da je ekonomski opravak zemlje prioritet. Fabrika nemačke kompanije ZF u Pančevu, za koju je krajem juna postavljen kamen temeljac, najveća je proizvodna investicija vredna 160 miliona evra. To je prva investicija u Pančevu posle 40 godina. Kula je takođe dobila fabriku, i to posle 30 godina. Prilikom otvaranja fabrike u Kuli, predsednik Aleksandar Vučić ponovo je istakao značaj investicija u Pančevu i Južnom Banatu, najavljujući nove. Početak novebra bio je svečan dan za mnoge Bavaništance, jer je puštena u saobraćaj obilaznica oko ovog mesta. Tim povodom premijerka Ana Brnabić svojim prisustvom uveličala je događaj i zvanično otvorila ovaj put. Saobraćajnica je duga 5,1 kilometar, a u nju je uloženo 400 miliona dinara. Premijerka je u kratkom roku 2 puta obišla Vršac. I ona je tom prilikom istakla  Južni Banat koji je nekada davno zbog nemara bivše vlasti bio zapušten potpuno sada je u jednom novom privrednom zamajcu. To potvrđuje i otvaranjenovih fabrika, uređivanje i ulaganje u infrastrukturu. To su potvrdili i najveći funkcioneri naše zemlje, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, najavljujući nove projekte koji će doprineti smanjenju nezaposlenost i napretku Južnog Banata. Zaslugu nesumnjivo imaju i oni koji razmišljaju o napretku Južnog Banata, i svih onih koji žive u njemu.

 

Related posts

Dobra zdravstvena nega u Opovu

Mica Milakov

Predsednik Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Jasmina Petkovic

Novi brend “Radisson Hotel Group”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija