15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Država nedvosmisleno pokazuje da je za Srbiju Južni Banat bitan . Predsednik Vučić juče u Kuli podsetio o veličini investicije “ZTF” u Pančevu, dok je premijerka Ana Brnabić u dve posete Vršcu naglasila značaj ulaganja u Južni Banat.

Posle decenija propadanja, uništavanja, pljačkaške privatizacije i gašenja preduzeća, država na čijem čelu se nalazi predsednik Aleksandar Vučić pokazali su da je ekonomski opravak zemlje prioritet. Fabrika nemačke kompanije ZF u Pančevu, za koju je krajem juna postavljen kamen temeljac, najveća je proizvodna investicija vredna 160 miliona evra. To je prva investicija u Pančevu posle 40 godina. Kula je takođe dobila fabriku, i to posle 30 godina. Prilikom otvaranja fabrike u Kuli, predsednik Aleksandar Vučić ponovo je istakao značaj investicija u Pančevu i Južnom Banatu, najavljujući nove. Početak novebra bio je svečan dan za mnoge Bavaništance, jer je puštena u saobraćaj obilaznica oko ovog mesta. Tim povodom premijerka Ana Brnabić svojim prisustvom uveličala je događaj i zvanično otvorila ovaj put. Saobraćajnica je duga 5,1 kilometar, a u nju je uloženo 400 miliona dinara. Premijerka je u kratkom roku 2 puta obišla Vršac. I ona je tom prilikom istakla  Južni Banat koji je nekada davno zbog nemara bivše vlasti bio zapušten potpuno sada je u jednom novom privrednom zamajcu. To potvrđuje i otvaranjenovih fabrika, uređivanje i ulaganje u infrastrukturu. To su potvrdili i najveći funkcioneri naše zemlje, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, najavljujući nove projekte koji će doprineti smanjenju nezaposlenost i napretku Južnog Banata. Zaslugu nesumnjivo imaju i oni koji razmišljaju o napretku Južnog Banata, i svih onih koji žive u njemu.

 

Related posts

276 novih slučajeva, na respiratorima 118 pacijenata. Preminulo 5 osoba

Jelena Obradović

PS: Đilas bi bio najsrećniji da Vučić ne postoji

Nikoleta Dragaš

Isplata minimalca 4. juna, u ponedeljak 100 evra za 1,3 miliona ljudi

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija