12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa ambasadorom Katara

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Države Katar šeika Mubaraka bin Fahada Džasima Mohameda Al-Tanija.

Predsednik Vučić i ambasador Al-Tani su se saglasili da postoji istinska namera da se unapredi trenutno skromna saradnja Srbije i Katara. Dvojica sagovornika su istakli da je primetno da se uspostavljaju kontakti na različitim nivoima, kako bi se bolje koristile postojeće mogućnosti u više oblasti.

Ambasador Al Tani je predsedniku Vučiću čestitao na spoljnopolitičkim uspesima Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije u regionu Zaliva i poželeo stanovnicima tog regiona da kroz pregovore bude nađeno rešenje, koje će im doneti mir i stabilnost.

Ambasador Al-Tani se predsedniku Vučiću požalio na tretman koji Katar ima u nekim srpskim medijima. Predsednik Vučić je rekao da se ne meša u rad medija, ali da moli sve ljude u javnom životu Srbije da se s poštovanjem odnose prema svim državama članicama Ujedinjenih nacija.

Related posts

Ustavni sud odbio inicijative za proglašenje vanrednog stanja neustavnim

Jasmina Petkovic

Gašenje individualnih kotlarnica ključ za rešenje zagađenosti vazduha

Jasmina Petkovic

Od ponedeljka počinje sa radom cela robna pijaca “Aerodrom”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija