13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo

Nasilje nad zdravstvenim radnicima neće se tolerisati

Teško je povređena medicnska sestra na Dečijem Internom odeljenju Opšte bolnice kada je naišla na lopova koji je krao novac iz sestrinske sobe. Zbog  teškog  preloma ruke operisana je  i trenutno se nalazi na odeljenujhu Ortopedije. Danas ju je posetio predsednik Izvršnog odbora komora medicinskih sestara i tehničara Srbije Slaven Ključar.

Na Dečijem odeljenju Opšte bolnice, na radnom mestu dok su delile terapiju 14. novembra medicinske sestre su primetile lopova koji je iz sestrinske sobe iz tašne krao novčanik. Kada je napasnik počeo da beži, naleteo je na drugu medinsku sestru, gurnuo je niz stepenice i prilikom pada zadobila težak prelom ruke i operisana je na odeljenju Ortopedije. Zdravstveni radnici su ti koji pružaju pomoć bolesnicima i nemoćnima, i rade najhumaniji posao i ne sme biti tolerisano bilo kakvo nasilje nad njima, poručio je Slaven Ključar, predsednik Izvršnog odbora komora medicinskih sestara i tehničara Srbije, koji je posetio povređenu medicnsku sestru na odeljenju Ortopedije.

– Komora želi jasno da poruči da nasilje nad zdravstvenim radnicima neće biti tolerisano. Želeo bih da se zahvalim i pripadnicima MUP-a Policijske uprave Pančevo koji su efikasno, profesionalno i blagovremeno odreagovali i uhapsili počinioca ovog teškog krivičnog dela – izjavio je Slaven Ključar.

Načelnik Ortopedije u Opštoj bolnici ističe da se oni svakodnevno susreću sa pretnjama i nekom vrstom nasilja i da su napadi na zdravstvene radnike učestali.

– Što se tiče razboljništva ovog tipa imali smo i na drugim odeljenjima  pa i na ortopediji, sve je to prijavljeno službama MUP-a – rekao je Mihajlo Mitrović, načelnik Ortopedije.

Kako RTV Pančevo saznaje napasnik i lopov je uhvaćen i određen mu je pritvor od 30 dana.

 

Related posts

Patrijarh Irinej: Po ugledu na Hrista, zagrlimo jedini druge

Nikoleta Dragaš

Opštini Opovo odobrena sredstva za vrtić u Sefkerinu

Vanja Vićentić

Vandali uništili prostorije SNS u Opovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija