12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

ANTIDOT: Jeremić posle 20 meseci najzad priznao da je umešan u visoku korupciju i kriminal, MORA DA SVEDOČI NA SUĐENJU U NJUJORKU!

Punih 20. meseci nakon što je Medijska mreža Antidot objavila svoja saznanja o sumnjivim uplatama na račun CIRSD-a i privatne firme Vuka Jeremića, i tačno godinu dana nakon što je, pod optužbama za teška krivična dela, njegov glavni finansijer Patrik Ho uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama, predsednik Narodne stranke najzad je potvrdio istinitost svega onoga što je Antidot objavio – da je Vuk Jeremić, zloupotrebljavajući funkciju u UN, bio u nedozovoljenim, koruptivnim vezama sa osumnjičenim kineskim tajkunom. Saopštenje Antidota prenosimo u celosti:

U tragičnom pokušaju da dokaže svoju “nevinost” i “tek površno poznanstvo” sa čovekom koji mu je uplatio više od 5,5 miliona dolara, Vuk Jeremić je javnosti pokazao dokument američkog tužilaštva u kome se potvrđuje da će već na samom početku suđenja Patriku Hou biti prvi i glavni svedok tužilaštva. Istovremeno, Jeremić je potvrdio da je taj papir dobio na sopstveni zahtev, uslovljavajući svoje svedočenje potvrdom američkog tužioca da još nije predmet istrage tužilaštva.

Činjenica, da je od strane tužilaštva Jeremić pozvan da svedoči prvi u ovom sudskom postupku, dokazuje sve ono što su pored Antidota, pisali i brojni svetski mediji. Da je Jeremić, zloupotrebljavajući funkciju u UN, učestvovao u zabranjenim poslovima korupcije i pranja novca, a da su milioni uplaćeni na njegove račune materijalni dokaz da je bio aktivni učesnik u poslovima za koje je za sada optužen njegov najbliži poslovni partner Patrik Ho.

Da li će Jeremić ostati samo svedok, svedok saradnik ili možda optuženi, ostaje da se vidi, jer izjava samog Jeremića da ima isti status kao i njegov blizak saradnik Šeik Gadio, bivši šef diplomatije Gane, koji je zahvaljujući nagodbi sa tužilaštvom, u zamenu za svedočenje protiv Hoa uspeo da izbegne osudu pred američkim sudom, navodi na ovaj zaključak.

Strah koji se video u očima Jeremića dok je mahao pozivom za sud, ukazuje na moguće pokušaje da se nagodi sa tužilaštvom, kako bi njegova uloga u kriminalnim poslovima sa optuženim Hoom ostala skrivena od javnosti i van dometa pravde. Upravo zbog ovoga, Antidot poziva srpsku policiju i Specijalno tužilaštvo sa organizovani kriminal da pokrenu istragu o ovom slučaju. Jedino tako može se izbeći opasnost da za svoje mutne poslove Jeremić izbegne odgovonost pred zakonom, a oni postanu sredstvo ucene koje će od Jeremića stvoriti ucenjenog političara koji deluje u službi stranih interesa.

Dokaz da Jeremić skriva istinu od javnosti jeste i činjenica da je u režiranom intervjuu slagao novinarku i gledaoce N1, rekavši da novac nije dobio od Fondacije China Energy Fund Committy kojom je upravljao Patrik Ho, kako je Antidot objavio u martu 2017. godine, već od firme osnivača te fondacije China Energy Company.

A Vuk Jeremić je lično od Patrika Hoa i njegove fondacije dobio 2.334.000 $ i to u periodu od 2014-2017. godine, upravo onom u kome je Patrik Ho počinio kriminalna dela za koja je optužen pred američkim sudom.

Istraživački tim Medijske mreže Antidot

Related posts

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba

Jasmina Petkovic

Vučić na video konferenciji o Zapadnom Balkanu

Nikoleta Dragaš

RIK donela rešenje o nastavku izbornih radnji

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija