17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Danske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Kraljevine Danske Andersa Samuelsona, prvog šefa danske diplomatije koji posećuje našu zemlju posle dugog niza godina.

Predsednik Vučić je ministru Samuelsonu rekao da ga raduje interes Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske u oblasti ekonomije i vladavine prava. On je zahvalio na podršci našim težnjama za članstvom u Evropskoj uniji, izrazivši nadu da će se napredak na evropskom putu odraziti i kroz veće poverenje danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju, imajući u vidu i odlične rezultate ekonomskih reformi i drugih mera.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Ministar Samuelson je rekao da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu. On je ponovio podršku Danske evropskom putu Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana.

Razgovarajući sa ministrom Samuelsonom o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao potrebu dijaloga sa Prištinom radi postizanja pravednog i održivog kompromisa, kao uslovu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i naglasio da dijalog može da bude nastavljen tek kad Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA.

Related posts

U Srbiji registrovano 3.497 novozaraženih, 19 preminulo

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić o zagađenju vazduha: Vlada Srbije će preduzeti mere, ali proces nije jednostavan. Izgleda da je ovo postala najveća briga onda kada smo veće rešili

Zorana Stekovic

Nova 232 slučaja korona virusa u Južnom Banatu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija