27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Marija Stanojević pobednica 6. “Stihovizije”

U Gradskoj biblioteci Pančevo održana je 6. takmičenje u recitovanju poezije za učenike srednjih škola „Stihovizija“. Učestvovalo je 106 srednjoškolaca, a prvu nagradu osvojila je Marija Stanojević, koja je recitovala na poljskom jeziku.

Na ovogodišnjoj „Stihoviziji“ učestvovalo je više od 100 učenika iz pančevačkih i južnobanatskih škola, koji su recitovali na 12 jezika, a prvi put i na turskom, arapskom i poljskom. U finale se plasiralo 20 takmičara, a Jelena Simić iz udruženja „Las Hentes“ ističe da je žiriju bilo izuzetno teško da odabere finaliste, a još teže da odluči ko je zaslužio da pobedi.

Prvo mesto pripalo je Mariji Stanojević, koja je recitovala pesmu na poljskom jeziku, drugo mesto osvojila je Sara Divljakov, Eva Veseliović dobila je treću nagradu. Svi srednjoškolci, koji su se plasirali u finale, dobili su diplome, a troje prvoplasiranih i vredne nagrade.

Za sledeću godinu planirane su inovacija, ističe Jelena Simić.

Prisutni su imali priliku i da uživaju u muzičkom programu koji je pripremila škola gitare „Gitarta“.

Related posts

„Pošta Srbije“ nije povećala cene međunarodne dostave, promene troškova usled globalne pandemije

Jasmina Petkovic

Nova kuća braći Radosavljević u Uliju

Ivana Bogdanovski

Gradski odbor SNS u Pančevu predao listu za lokalne izbore

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija