11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Porez na imovinu u 2019. sličan ovogodišnjem

Porez na imovinu za 2019. godinu malo su promenjeni u odnosu na 2018.  Rešenja za porez na imovinu za narednu godinu biće doneta u martu 2019. Akontacija koja dospeva u februaru se uvek plaća na osnovu rešenja iz prethodne godine, što znači da će februarska biti ista kao i ona od 14. novembra.

Na Skupštini grada Pančeva održanoj 14. novembra usvojeni su porezi na imovinu za 2019. godinu. To je odluka o prosečnim cenama metra kvadratnog, koje su izračunate, u prometu od 1. januara 2018. završno sa 30. septembrom ove godine. Ovo se odnosi na svaku vrstu nepokretnosti i zonu, objasnila je Milica Marjanović, sekretar sekretarijata za poresku administraciju.

Za kuće u prvoj ekstra zoni porez je za jedan odsto manji, u drugoj za tri odsto, dok će u trećoj biti isti kao i ove godine. U četvrtoj zoni će biti povećanje za dva odsto, a za stanovnike naseljenih mesta,  koji su u petoj zoni, porez ostaje isti, odnsosno manji za amortizaciju za one kuće koje nisu starije od 50 godina.

Za poljoprivredno zemljište u prvoj, drugoj i trećoj zoni nema promena, a u četvrtoj i petoj je rast od jedan odsto. Za šumsko zemljište u prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj zoni porez je nepromenjen u odnosu na ovu godinu, dok je za petu smanjen za 37 odsto. Rešenja za porez na imovinu za narednu godinu biće doneta u martu 2019. Akontacija koja dospeva u februaru se uvek plaća na osnovu rešenja iz prethodne godine, što znači da će februarska biti ista kao i ona od 14. novembra 2018. godine.

Related posts

Vučić odlučio da ne ide na Badnji dan u Crnu Goru: Neću da idem, zbog interesa našeg naroda i ne dam vam priliku da optužujete Srbiju

Zorana Stekovic

Subvencijama Grada do voskarske radionice

Nikoleta Dragaš

SNS Pančevo : Protesti ogoljeni, iza njih stoje lideri SzS koji imaju za cilj destabilizaciju države!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija