24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Javno-privatno partnerstvo za uštede u budžetu

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izrazio je očekivanje da će od naredne godine doći do početka realizacije javnog privatnog partnerstva u oblasti javnog osvetljenja, kao mogućnost raspisivanja tendera na kojima bi Grad potražio privatne partnere u domenu linijskog prevoza i izgradnje i održavanja puteva.

Za linijski prevoz, javno otveljenje, izgradnju postorojenja za tretman komunalnog otpada i izgradnje i održavanje puteva, Pančevo bi trebalo da započne proces  pronalaženja partnera sa znanjem i privatnim kapitalom.

Prema rečima Saše Pavlova, od četiri predložena projekta koja su se našla pred odbornicima Skupštine grada,  javno-privatno partnerstvo za javno osvetljenje imalo bi direktan uticaj na uštede u budžetu.

Predlozi za javno-privatna partnerstva koja se odnose na linijski prevoz, izgradnju postorojenja za tretman komunalnog otpada i izgradnje i održavanje puteva, prolaze verifikaciju republičke komisije za privatno javno parnerstvo i da bi bili prihvaćeni nakon svih procedura, treba da budu usvojeni ponovo na Skupštini grada Pančeva.

Related posts

Udruženje žena iz Omoljice organizovalo manifestaciju “Cipovka”

Nikola Toadjer

Deo Dolova bez vode

Nikoleta Dragaš

Redovna fizička aktivnost smanjuje rizik od hroničnih bolesti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija