11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

SKANDAL NA SKUPŠTINI INTERPOLA!Predstavnici Prištine PROVOCIRAJU SRPSKU DELAGACIJU!

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju obeležio je niz skandala i brojna kršenja propisa rada ove međunarodne policijske organizacije.

Naime, kako nezvanično saznajemo, poptuno mimo svih procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Menga Hongveja.

Umesto da Južnokorejanac Kim Džong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja, Amerikanki Meri Rodrigez, koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine.

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajuči primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava.

U neouobičajeno dugom izlaganju za ovakve događaje, generalni sekretar Jirgen Štok je, u nameri da isprovocira Kinu, naširoko pričao o slučaju Menga gde je do detalja opisivao svoje viđenje njegovog nestanka, kao i šta je sve njegova supruga govorila u medijima.

Današnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su i brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predstavnci Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju, dobacivali, a provokacija je bilo, kako u sali, tako i ispred tokom pauze. U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na jednog člana našeg tima.

izvor : informer.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Davos je odlično mesto na kojem mnogo toga možete da saznate – Boriću se za interese Srbije

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić razgovarao sa Borelom, i o specijalnom izaslaniku EU

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić danas na samitu lidera Zapadnog Balkana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija