17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pomoć porodicama s trojkama do punoletstva

Skupština je usvojila izmenu odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom na teritoriji Grada Pančeva. Predložena  izmena odnosi se na porodice u kojima su majke rodile trojke. One će do punoletstva dece primati od grada Pančeva dvostruku prosečnu zaradu po svakom detetu jednom godišnje.

Majke trojki su nedavno u razgovaru sa gradonačelnikom zatražile povećanje pomoći za porodice sa trojkama, odnosno za one majke koje su u jednom porođaju rodile troje dece. Do sada se ova jednokratna pomoć isplaćivala do desete godine dece, a ovom izmenom biće produžena do punoletstva.

Ovom izmenom stiče se uslov da se deci koja imaju više od deset godina u 2019.  nastavi sa isplatom jednokratne pomoći. Ostala prava ostaju ista, izmene se odnose samo na produženje pomoći i kada će ona biti isplaćena.

Porodice sa troje dece, a da nisu trojke, podržane se kroz subvencionisane cene vrtića odnosno besplatan boravak u vrtiću kao i kroz slične povlastice za boravak na Divčibarama. Istu podršku uživaju i porodice gde su majke dobile trojke.

Related posts

ZABRINJAVAJUĆE: Neša Smrad umislio da ga Premijerka brani, a ona govorila o novinarima

Mica Milakov

Jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod gradske Pekare

Mica Milakov

Pavićević četiri sata na Jarinju, Đurić traži hitnu reakciju EU

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija