12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

“Đurini” čuvari tradicije: Oživeli smo Đurinu Skadarliju

Osnovna škola “Đura Jakšić” obeležila je dan svoje škole. Održana je priredba u kojoj su učestvovali svi đaci i u kojoj su želeli da prikažu kako oni zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima čuvaju tradiciju i prilogođavaju je današnjem vremenu. Pored učenika,  u priredbi su učestvovali i Nada Malek, književnica, i Nikola Dragaš, karikaturista.

Fiskulturna sala “Đurine” škole bila je  mala da primi sve one koji su želeli da pogledaju priredbu povodom dana škole. Mališani, gotovo svi, od prvog do četvrtog razreda osmilslili su svoje tačke, dok su oni malo stariji, od petog do osmog razreda pevali u horu i imali svoje nastupe. Svi su se lepo zabavljali i uživali u ovom danu.

Priredbu su zajedno uradili učenici i nastavnici, a želja im je bila da se podsete vremena u kome je Đura Jakšić pisao i stvarao, ali i da sve to prilagode današnjem trenutku.

Osnovnu školu “Đura Jakšić” pohađa ove godine 320 đaka i prema rečima Radeta Barjaktarovića, direktora škole, posle mnogo truda i zalaganja ova škola zauzima mesto u gradu koje joj pripada i sve više dece se upisuje baš u ovu školu.

U “Đurinoj” školi ne staju, već se pripremaju za priredbu povodom školske slave, Svetog Save, a u toku su i pripreme za veliki humanitarni koncert koji će biti održan u martu naredne godine.

Related posts

VUČIĆ U VRANJU otvorio Hirurški blok ZC, VIŠE OD 3.000 LJUDI DOČEKALO PREDSEDNIKA!

Mica Milakov

PROUNS: Saopštenje povodom Svetskog dana slobode medija

Ivana Golubovic

NIS podržao Er Srbiju u akciji dopremanja pomoći u Srbiju 270 tona goriva za dopremanje medicinske opreme

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija