15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Učenici OŠ “Sveti Sava” u Gerontološkom povodom Dana tolerancije

Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava 16. novembra, učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava” posetili su Gerontološki centar. Susretu su se radovali svi i jedni za druge su priredili lep kulturno umetnički program.

Tradicionalno svake godine učenici OŠ “Sveti Sava” povodom dana tolerancije posećuju naše najstarije sugrađane u Gerontološkom centru. Sve je i ovoga puta bilo spremno za doček gostiju, kojima se stari, kako su nam rekli, najviše obraduju.

– Kroz jedan ovakav prijem mi tradicionalno obeležavamo Dan tolerancije i kroz ovakva okupljanja sama socijalna uključenost starih i međugenaracijsko uvažavanje i saradnja – izjavila je Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog.

Deca su pripremila pozorišnu predstavu za korisnike Gerontološkog, a domaćini pored prigodnog programa za Dan tolerancije napisali su nekolko stihova koje su prilagodili deci.

– Deci na prigodan način treba objasniti šta je tolerancija isto kao i starima – rekla je Đurđina Kovaćević.

– Tolerancija je suština života i bez tolerancije bi život bio komplikovan – rekao je Boško Manojlović.

Svaka generacija učenika trećeg razreda iz OŠ “Sveti Sava” na Dan tolerancije 16. novembra posećuje stare i za taj susret se priprema.

– Svake godine naši učenici uz pesmu i igru se predstavljaju starim i rado dolaze – izjavila je učiteljica Marija Anušić.

Tolerancija predstavlja prihvatanje različitosti u najširem smislu i svest da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. To nije izraz slabosti, popustljivosti niti je negativna osobina.

Related posts

Polaznici Akademije mladih lidera u Pančevu

Katarina Popović

Ministar Vulin: Dunav neće biti bezbedan koridor za krijumčare

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić u Vašingtonu: Razgovori u toku, ekonomija u fokusu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija