1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Učenici OŠ “Sveti Sava” u Gerontološkom povodom Dana tolerancije

Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava 16. novembra, učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava” posetili su Gerontološki centar. Susretu su se radovali svi i jedni za druge su priredili lep kulturno umetnički program.

Tradicionalno svake godine učenici OŠ “Sveti Sava” povodom dana tolerancije posećuju naše najstarije sugrađane u Gerontološkom centru. Sve je i ovoga puta bilo spremno za doček gostiju, kojima se stari, kako su nam rekli, najviše obraduju.

– Kroz jedan ovakav prijem mi tradicionalno obeležavamo Dan tolerancije i kroz ovakva okupljanja sama socijalna uključenost starih i međugenaracijsko uvažavanje i saradnja – izjavila je Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog.

Deca su pripremila pozorišnu predstavu za korisnike Gerontološkog, a domaćini pored prigodnog programa za Dan tolerancije napisali su nekolko stihova koje su prilagodili deci.

– Deci na prigodan način treba objasniti šta je tolerancija isto kao i starima – rekla je Đurđina Kovaćević.

– Tolerancija je suština života i bez tolerancije bi život bio komplikovan – rekao je Boško Manojlović.

Svaka generacija učenika trećeg razreda iz OŠ “Sveti Sava” na Dan tolerancije 16. novembra posećuje stare i za taj susret se priprema.

– Svake godine naši učenici uz pesmu i igru se predstavljaju starim i rado dolaze – izjavila je učiteljica Marija Anušić.

Tolerancija predstavlja prihvatanje različitosti u najširem smislu i svest da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. To nije izraz slabosti, popustljivosti niti je negativna osobina.

Related posts

Jovan Preković osvojila je zlatnu medalju u Istambulu

Mirjana Popović

Nastavlja se imunizacija građana na teritoriji Grada Pančeva

Mirjana Popović

Veliki broj džudista na turniru Akademije Jočić

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija