30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Pilotska akademija SMATSA u Vršcu ugostila ambasadora Narodne republike Kine

Budući piloti iz Kine, uskoro će početi da se obučavaju na Vazduhoplovnoj akademiji SMATSA u Vršcu – zaključak je sa sastanka Li Mančanga, ambasadora Narodne republike Kine i Predraga Jovanovića, direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

Ambasador Kine u Srbiji,  posetio je Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu gde je razgovarao sa direktorom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore o potencijalnoj saradnji.

  • Akademija je jedinstven kompleks u ovom delu Evrope. Imajući u vidu prognozu da će u roku od 20 godina svetu nedostajati gotovo 800.000 pilota, od toga veliki deo u Aziji i Pacifiku, pa i Narodnoj Republici Kini, mislim da kineskim partnerima možemo ponuditi kvalitetnu obuku uz pristupačnu cenu. Naravno, kineski studenti će biti obučavani u prijateljskom okruženju i ovde su dobrodošli – rekao je Predrag Jovanović, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore izražavajući zadovoljstvo posetom Li Mančanga, kako je istakao, osvedočenog prijatelja Srbije i srpskog naroda.

 

Ambasador Republike Kine izrazio je uverenje da će veliki broj kineskih učenika i studenata, obučavajući se na Vazduhoplovnoj akademiji, upoznati i zavoleti Srbiju.

  • Ovo je moja prva poseta Akademiji. Zahvaljujem gospodinu Jovanoviću za gostoprimstvo kao i za prvu vožnju ovim veoma malim avionima koji se koriste za obuku. Nikada to neću zaboraviti. Takođe, nisam očekivao da je Akademija tako velika i moderna. Razmenili smo na satsnaku i tokom obilaska ovog svetskog kompleksa mišljenja kako bi Kina i Srbija mogle da počnu saradnju i u ovoj oblasti. Kina je ogromno tržište i za pilote i poslaćemo u Kinu izveštaj sa današnjeg sastanka na razmatranje da bi se utvrdilo kako i na koji način bi mogla da se pokrene saradnja koja, po meni,  može inicijalno da ide u dva pravca. Jedan je kineska avio kompanija koja traži pilote   a drugi kineska pilotska Akademija. Svakako imamo veliko interesovanje za saradnju – konstatovao je NJ. E.  Li Mančang, ambasador NR Kine  u Srbiji.

Nakon obilaska kompleksa  i vožnje u avionu, njegova ekselencija Li Mančang dobio je počasni sertifikat Vazduhoplovne akademije SMATSA u Vršcu.

Related posts

RAZGOVARALI SMO O MNOGIM VAŽNIM TEMAMA! Vučić: PRVI AVION ZA TREBINJE ĆE POLETETI DO MARTA 2022. GODINE, šaljemo pomoć u Republiku Srpsku!

Jasmina Petkovic

Sleteo još jedan avion iz Kine sa medicinskom opremom

Katarina Popović

Suzbijanje larvi komaraca se nastavlja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija