9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Politika Vesti

Odbornici usvojili rebalans. Novi v.d. direktora JP “Urbanizam” Slave Bojadžijevski

Odbornici pančevačkog parlamenta okupili su se na još jednoj sednici Skupštine grada Pančeva. Na dnevnom redu je bilo 35, dok se odlučivalo o 34 tačaka. Rebalans bužeta je usvojen, kao i više odluka o promeni gradskih odluka. Raspravljalo se i odlučivalo o inicijativama za 4 javno privatna partnerstva. A na dnevnom redu bilo je i više kadrovskih rešenja. Najznačajnija promena dogodila se u “Urbanizmu”. Umesto Đurice Dolovačkog, novi v.d. direktora je Slave Bojadžijevski.

Odbornici Skupštine grada prihvatili su predlog trećeg rebalansa gradskog budžeta Pančeva u ovoj godini. Posle ove promene budžet je veći za 130 miliona dinara i sada ukupno iznosi oko 5 milijarde i 900 miliona dinara. Prema usvojenom predlogu  JKP ATP kome će na ime regresiranog prevoza, ali i zbog potreba za iznajmljivanjem autobusa odobreno je 77 miliona dinara. 20 miliona dinara namenjeno je JKP “Zelenilu” za održavanje zelenih površina, 9 miliona za troškove javnog osvetljenja, 5 miliona dinara gradskom javnom preduzeću “Vodkom” iz Jabuke za troškove parničkog postupka i 4 miliona JKP “Mladost” za porez na imovinu. Kako je objašnjeno između 10 do 12 miliona dinara biće raspoređeno na ustanove kulture uglavnom po naseljenim mestima i troškove u nekim osnovnim i srednjim školama.

Raspravljalo se i o javno-privatnim partnerstvima koja su odlukama Skupštine zaživela i u Pančevu. Jedno od preduzeća je ATP Pančevo.

Odbornici su usvojili izmene finansijskih planova poslovanja pojedinih javno-komunalnih preduzeća u Pančevu, u selima, zatim izveštaje o radu životne sredine, obrazovanju komisije za davanje neprofitni zakup stanova u javnoj svojini kao i o imenovanju gradskog saveta roditelja.

Related posts

U toku obnova rumunske pravoslavne crkve u Dolovu

Jasmina Petkovic

Jesenja priprema za sadnju novih sadnica drveća

Jasmina Petkovic

Drugi memorijalni turnir “Aleksandar Stanković” u Mikinoj školi

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija