2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Najprimetniji pomaci za Rome u oblasti stanovanja i obrazovanja

 

Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture govorio je o položaju Roma u Srbiji. Istakao je i značaj Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u periodu 2016.-2026.

Gostujući na Regionalnoj RTV  Pančevo Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu gađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture govorio je o položaju Roma i Romkinja u Srbiji. Istakao je značaj strategije za njihovo socijalno uključivanje, ali je i pomenuo da je najviše pomaka napravljeno u Srbiji kada je u pitanju ova nacionalna manjina.

Svake dve godine se pravi presek kojim se utvrđuju obaveze svakog nadležnog državnog organa na poboljšanju položaja Roma. Ivanišević je istakao da bi najviše trebalo da se ponosimo pomacima u oblasti stanovanja i obrazovanja.

 

U Srbiji je više miliona evra uloženo u oblast stanovanja Roma, kaže Ivanišević. Naveo je neke primere: u Odžacima i Nišu je završeno naselje, u Čačku bi trebalo da se počne, u Beogradskim opštinama se

 

Poslodavcima koji zaposle Rome sa Naconalne službe za zapošljavanje daju se posebni podsticaju kao i Romima koji započinju sopstveni biznis.

 

Related posts

ĐILASOVCI DOKAZALI DA SU SILEDŽIJE! Pogledajte kako maltretiraju obične građane – I TO DEVOJKE!

Mica Milakov

SNS OSUDILA NAPADE PRISTALICA ĐILASOVOG SAVEZA NA GRAĐANE BEOGRADA: Fašizmu, nasilju i huliganstvu Saveza za Srbiju nema granica!

Nikoleta Dragaš

Rukometašice Srbije “srušile” i selekciju Nemačke

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija