30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Na treninzima Srpske Sparte skoro 100 ljudi

Srpska Sparta je u Pančevu , a i šire postala sinonim za humanitarni rad, borbu protiv narkomanije, edukaciju i naravno propagiranje zdravog života kroz treninge i borilačke sportove. Sada su članovi Srpske Sparte na novoj lokaciji u Ulici Maksima Gorkog iza stare Robne kuće, gde na treninge dolazi i do 100 ljudi, u šta se uverila i naša reporterska ekipa.

Srpska Sparta je društveno odgovorno udruženje, koje za svoj osnovni cilj ima pokretanje akcija vezanih za afirmaciju sporta. Želja članova ovog udruženja je da se podigne nivo svesti o značaju sportskih vrednosti i bavljenja sportom za celokupni kvalitet života društvene zajednice. Tokom godina Srpska Sparta je postala sinonim za uspešnu organizaciju sportskih i opšte edukativnih manifestacija. Vizija čelnika Sparte prevazilazi sva vremenska i prostorna ograničenja. Samo da se podsetimo nekih od humanitarnih akcija kojih je bilo zaista mnogo i jedan prilog nije dovoljan da se one nabroje. Od pomoći „Za Dabu“ , preko kupovine invalidskih kolice, do sakupljanja novčanih sredstava za porodice koje teško žive i kupovine ogreva, šporeta i bele tehnike…. Srpska Sparta” je udruženje kojem je sport u prvom planu, i otud organizovanje brojnih turnira u raznim sportovima, poput košarke, fudbala, odbojke na pesku… Ali kako borilačke veštine predstavljaju sport kojim se bavi najveći broj članova ovog udruženja, tako organizovanje predstavlja ono u čemu je “Srpska Sparta” najbolja a uspešna organizacija više od takvih velikih sportskih događaja, MMA mečeva to najbolje ilustruje. Najpoznatiji je sigurno „Kombat Čelendž”. Treninzi Sparte su veoma posećeni što ilustruju i ovi kadrovi i sada na novoj lokaciji u Ulici Maksima Gorkog između stare Robne kuće i Šangaja na treninge dolazi blizu 100 ljudi.

Medalje i pobede na turnirima u različitim borilačkim veštinama članova Srpske Sparte postale su uobičajene. Mentori i treneri koji igraju i veliku ulogu u kreiranju ličnosti i disciplini takmičara su Zoran Stavrevski, Zoran Savić, Zoran Rajačić i Dejan Simeunović. Bez njih ne bi bilo ni uspeha na takmičenjima.

Prepoznatljivi su po tome da za sve u šta se uključe i organizuju bude humanitarnog karaktera. Otuda i i Novembarska nagrada Grada Pančeva koju je Sparta dobila pre nekoliko godina. Zatim plivanje za Bogojavljenski časni krst. Članovi Sparte se trude da nekome ulepšaju život pa su tako tokom godina pomagali ugroženim porodicama, deci, starima, bolesnima pa i ustanovama, poput Doma slepih ili Doma za decu “Spomenak” u Pančevu. Pomagali su svima, ne samo Pančevcima već je tu bilo i ljudi iz drugih gradova kojima je pomoć bila potrebna. Priča o Srpskoj Sparti sigurno će se nastaviti…..

Related posts

Dvesta žitelja Jabuke na preventivnom pregledu

Nikoleta Dragaš

Kon: Sednica Štaba u narednim danima, tema nove mere

Jasmina Petkovic

Velika zainteresovanost za licitacije državnih parcela

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija