4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Mašinci obeležili dan škole

Profesori i učenici Mašinske škole „Pančevo“ zajedno sa mnogobrojnim gostima obeležili su dan škole-sedemdeset dve godine postojanja. Svake godine veliko interesovanje za upis u ovu srednju školu koju trenutno pohađa blizu 900 đaka.

Značajan jubilej Mašinske škole „Pančevo“ obeležen je prigodnim sportskim aktivnostima i predstavljanjem značajnih ostvarenja učenika ove škole. Ove godine Lokalna samouprava izdvojila je preko dva miliona dinara za adaptaciju prostora koje je pretvoren u  medijateku. Radovi su završeni krajem leta i od 1 septembra učenici mogu da koriste učionicu veličine 145 kvadrata koja ima široku namenu takozvanu medijateku.

– Ove godine na zahtev direktora škole obavljena je rekonstrukcija prostora. U pitanju je medijateka. Obavljena je rekonstrukcija elektroinstalacije, rekonstruisan je pod i obavljeni su molerski radovi – rekla je Maja Vitman, gradska menađžerka.

 

 

Nefunkcionalni i ruiniran prostor postao je jedna velika učionica koja ima široku namenu.

Učenici koji završe Mašinsku školu mogu da nastave studije. Oni koji ipak odluče da se dalje neobrazuju imaju zanat u rukama i zahvaljujući dualnom obrazovanju koje se sprovodi u ovoj školi i sticanju prakse veoma lako dođu do zaposlenja.

Related posts

Pijačni barometar za subotu 5. decembar

Jasmina Petkovic

Prof. dr Danica Grujičić gost emisije „Lice nacije“

Aleksandra Miloševska

Trenutno nema obolelih od Groznice zapadnog Nila

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija