1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Mašinci obeležili dan škole

Profesori i učenici Mašinske škole „Pančevo“ zajedno sa mnogobrojnim gostima obeležili su dan škole-sedemdeset dve godine postojanja. Svake godine veliko interesovanje za upis u ovu srednju školu koju trenutno pohađa blizu 900 đaka.

Značajan jubilej Mašinske škole „Pančevo“ obeležen je prigodnim sportskim aktivnostima i predstavljanjem značajnih ostvarenja učenika ove škole. Ove godine Lokalna samouprava izdvojila je preko dva miliona dinara za adaptaciju prostora koje je pretvoren u  medijateku. Radovi su završeni krajem leta i od 1 septembra učenici mogu da koriste učionicu veličine 145 kvadrata koja ima široku namenu takozvanu medijateku.

– Ove godine na zahtev direktora škole obavljena je rekonstrukcija prostora. U pitanju je medijateka. Obavljena je rekonstrukcija elektroinstalacije, rekonstruisan je pod i obavljeni su molerski radovi – rekla je Maja Vitman, gradska menađžerka.

 

 

Nefunkcionalni i ruiniran prostor postao je jedna velika učionica koja ima široku namenu.

Učenici koji završe Mašinsku školu mogu da nastave studije. Oni koji ipak odluče da se dalje neobrazuju imaju zanat u rukama i zahvaljujući dualnom obrazovanju koje se sprovodi u ovoj školi i sticanju prakse veoma lako dođu do zaposlenja.

Related posts

Konsultacije Kriznog štaba: Koje mere su predložene za narednu nedelju?

Aleksandra Miloševska

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

Nikola Toadjer

Ministar Vulin: Nastavićemo da ulažemo u JZZ, zaštita svedoka od presudne važnosti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija