20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevo obeležilo Dan grada 8. novembar

Svečanom akademijom u Kulturnom centru, Grad Pančevo obeležio je svoj dan i stogodišnjicu od oslobođnje od Austrougarske u Prvom svetkom ratu.  Gradonačelnik Saša Pavlov zahvalio se svim gostima koji su uveličali ovaj značajan praznik, a potom je Pančevkama i Pančevcima čestitao Dan grada.

Svečanost u dvorani Kulturnog centra je počela je nastupom Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva izvođenjem himne „Bože pravde“, Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov obratio se prisutnim gostima, medju kojima su bili visoki funkcioneri SNS, čelnici lokalnih samouprava ,predstavnici investitora, odnosno kompanije “ZF”, zatim radnicima iz oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta i naravno građanina…. Pavlov je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što ispred grada Pančeva otvara svečanu sednicu, i podsetivši na ono što je urađeno u proteklom periodu, a pre svega ističući dolazak nemačkog investitora ZTF-a u naš grad.

Pavlov je istakao da je zahvaljujući velikim zalaganjima i naporu, Pančevo danas postalo prepoznato kao jedna od najinovativnijih, najtransparentnijih i najpristupačnijih uprava u Srbiji. On je istakao da je sada dolaskom investitora znatno smanjena nezaposlenost i da se uskoro očekuje i završetak radova na sređivanju Opšte Bolnice.

Povodom dana grada dodeljene su i Novembarske nagrade za izuzetna dostignuća. Novembarske nagrade za 2018. godinu dodeljne su Nikoli Vlajiću za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti,  Daliborki Bojković Breti, za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja, dr Dragiši Đorđeviću, za izuzetan doprinos u oblasti medicine i Ivanu Ivačkoviću, za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umetnosti.

 

Dan Grada Pančeva obeležava se u sećanje na dan kada je vojska kraljevine Srbije na čelu sa kapetanom Petrom Aračićem, oslobodila Pančevo od Austrougarske vlasti.

 

 

Related posts

VEŽBA “VEK POBEDNIKA 1918-2018”! Predsednik Vučić: PONOSNI SMO NA SVOJU VOJSKU I OBEĆAVAM DA ĆE BITI – JOŠ MOĆNIJA!

Nikoleta Dragaš

U Srbiji nema zaraženih koronavirusom

Zorana Stekovic

Krema za “glatku” kožu po receptu majstora

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija