12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Stižu nove doze vakcine protiv sezonskog gripa

 

 

 

Uskoro u sve ambulante Doma zdravlja stižu nove doze vakcine protiv sezonskog gripa. Iako je već podeljeno tri hiljade doza pokazalo se da to  nije dovoljno za sve ugrožene kategorije pacijenta  koji su se prijavili u svojim ambulantama za vakcinaciju.

Sve količine vakcina protiv sezonskog gripa odnosno  tri hiljade doza koje su stigle u Dom zdravlja i distribuirane po ambulantama podeljene su za nekolko dana. Međutim zbog povećanog broja pacijenta koji imaju pravo na besplatne vakcine koje su namenje ugroženim kategorijama pacijenta koji treba da se zaštite zbog hroničnih bolesti od kojih boluju , trebovano je novih 300 doza.

Mi smo  poslali zahtev za dodatne doze vakcine za početak smo naručili 300 .Mialim da se po svim ambulantama prave spiskovi i pacijenti čekaju da vakcine stignu, Mogu reći da ima još zaintersovanih .To nisu pacijenti koji tek tako žele da prime vakcinu već pripadaju grupi kojima je to neophodno. Osobe starije o 6o godina sa hroničnim bolestima , astma, kardivaskularne bolest.  Za pacijente koji  nepripadaju kategoriji bolesnika  koja ima pravo na besplatnu vakciinu   mogu kupiti vakciju  i  biće vakcinisani u svojoj ambulanti ali samo uz potvrdu koju treba da traže u apoteci.

Mogu tu vakcinu da kupe u apoteci da se ispoštuje hladni lanac i dobiju potvrdu iz apoteke .

 

 

Doktorka Aleksić napominje da je važno je da se pacijenti vakcinišu nekolko nedelja pre pojave gripa kako bi stekli imunitet. Godinama u nazad najveći broj obolelih u našoj  zemlji od gripa javlja se tokom decembra i januara.

Related posts

Ministar Vulin: Srbija nikada neće zaboraviti i prestati da traži pravdu

Jasmina Petkovic

Đurić: Tajkuni Jeremić i Đilas i crnokošuljaš Obradović, nikada neće pobediti pristojnu Srbiju

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić sa Đukanovićem o položaju Srba i o putu ka EU

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija