7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Otvoren 18. međunarodni festival pevačkih grupa „Etno glas“

U holu Gradske uprave zajedničkom izložbom Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP otvoren je 18. međunarodni festival pevačkih grupa „Etno glas“.

Ove godine se po 18. put održavaju susreti izvornih pevačkih grupa „Etno glas“ u Pančevu. Ovogodišnji „Etno glas“ traje od 6. do 11. novembra, a otvoren je zajedničkom izložbom Jubilara – Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, koje slavi 180 godina postojanja, njihovog Dečijeg hora, koji obeležava 15 godina rada i KUD „Stanko Paunović“, koje slavi sedamdesetogodišnjicu. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je čestitao velike jubileje i poželeo još mnogo uspešnih godina.

Na otvaranju izložbe prisutni su imali priliku da čuju dve duhovne pesme u izvedbi Dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i kompozicije mladih tamburaša KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP. Milan Jakšić, autor izložbe pevačkog društva je podsetio na one koji su od udruženja stvorili ono šta danas predstavlja.

Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP i autor izložbe „Jelek“, kojom se kulturno umetničko društvo predstavilo ove godine kaže da su izloženi predmeti, koji više nisu česti u upotrebi.

U holu Gradske uprave, u sredu će biti održana Etnološko-likovna radionica „Jelek“ od 19 sati, u četvrtak od 17 sati u galeriji Doma omladine biće otvorena izložba dečijih radova „Jelek“, u petak u Domu vojske biće održani koncerti folklornih ansambala od 20 sati. U subotu i nedelju u dvorani Apolo od 10 do 14 sati biće održane radionice učenja narodnih pesama sa Balkana. Takođe u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo obe večeri vikenda rezervisane su za koncerte pevačkih grupa, u subotu od 17 sati, u nedelju, poslednjeg dana 18. „Etno glasa“ početak koncerta planiran je za 19 sati.

Related posts

OŠ “Sveti Georgije” dobila orden od predsednika Rumunije Johanisa

Mirjana Popović

Vučić se neće sastati sa predstavnicima Prištine u Briselu

Nikola Toadjer

Teška saobraćajna nesreća na putu za Vladimirovac

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija