25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Otvoren 18. međunarodni festival pevačkih grupa „Etno glas“

U holu Gradske uprave zajedničkom izložbom Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP otvoren je 18. međunarodni festival pevačkih grupa „Etno glas“.

Ove godine se po 18. put održavaju susreti izvornih pevačkih grupa „Etno glas“ u Pančevu. Ovogodišnji „Etno glas“ traje od 6. do 11. novembra, a otvoren je zajedničkom izložbom Jubilara – Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, koje slavi 180 godina postojanja, njihovog Dečijeg hora, koji obeležava 15 godina rada i KUD „Stanko Paunović“, koje slavi sedamdesetogodišnjicu. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je čestitao velike jubileje i poželeo još mnogo uspešnih godina.

Na otvaranju izložbe prisutni su imali priliku da čuju dve duhovne pesme u izvedbi Dečijeg hora Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva i kompozicije mladih tamburaša KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP. Milan Jakšić, autor izložbe pevačkog društva je podsetio na one koji su od udruženja stvorili ono šta danas predstavlja.

Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP i autor izložbe „Jelek“, kojom se kulturno umetničko društvo predstavilo ove godine kaže da su izloženi predmeti, koji više nisu česti u upotrebi.

U holu Gradske uprave, u sredu će biti održana Etnološko-likovna radionica „Jelek“ od 19 sati, u četvrtak od 17 sati u galeriji Doma omladine biće otvorena izložba dečijih radova „Jelek“, u petak u Domu vojske biće održani koncerti folklornih ansambala od 20 sati. U subotu i nedelju u dvorani Apolo od 10 do 14 sati biće održane radionice učenja narodnih pesama sa Balkana. Takođe u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo obe večeri vikenda rezervisane su za koncerte pevačkih grupa, u subotu od 17 sati, u nedelju, poslednjeg dana 18. „Etno glasa“ početak koncerta planiran je za 19 sati.

Related posts

ALEKSANDAR VUČIĆ Kome će sve biti povećana plata, kako će se razmrsiti kosovski čvor i da li će biti izbora u 2019?

Mica Milakov

Stefanović: Apel građanima da se drže mera, kao i do sada

Zorana Stekovic

Neredi ispred Narodne Skupštine: Boško Obradović razbijao prozore zastavom Srbije!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija