23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ambasada Češke i Slovačke obeležile tri značajna jubileja

Nizom aktivnosti,  ambasada Republike Češke i Slovačke Republike u Beogradu obeležile su tri značajna jubileja: 100 godina od nastanka Čehoslovačke, vek od završetka Prvog svetskog rata kao i uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kraljevinom Jugoslavijom, odnosno, Srbijom.

Centralna svečanost upriličena je u Ambasadi Republike Češke, prigodnim kulturno – umetničkim programom i prijemom za predstavnike institucija Vlade Srbije, diplomatskog kora, privrede I drugih sfera.

Njegova ekselencija, novoimenovani ambasador Republike Češke u Beogradu Tomaš Kuchta, izrazio je zadovoljstvo položajem ćeške nacionalne manjine ne samo u Vojvodini, gde su Česi najbrojniji već u celoj zemlji, kao i saradnjom ove zemlje sa Srbijom.

Tokom obeležavanja stogodišnjica osnivanja Čehoslovačke, uspostavljanja diplomatije između dve zemlje I okončanja Prvog Setskog rata u Ambasadi Republike Češke u Beogradu 29. oktobra, ambasadorka Slovačke u Beogradu  Dagmar Repčekova za našu televiziju izjavila je da su izvanredni odnosi Srbije i Slovačke.

Obeležavanje tri važna jubileja, ambasade Slovačke i Češke u Beogradu krunisale su izložbom 2. novembra u Jugoslovenskom arhivu pod nazivom “100 godina”.

 

 

Related posts

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima digitalne zajednice

Jasmina Petkovic

U Srbiji potvrđene 93 novoobolele osobe, preminulo još 4

Zorana Stekovic

POHOD KA TITULI “Železničar” protiv “Kozare” u nedelju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija