27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ambasada Češke i Slovačke obeležile tri značajna jubileja

Nizom aktivnosti,  ambasada Republike Češke i Slovačke Republike u Beogradu obeležile su tri značajna jubileja: 100 godina od nastanka Čehoslovačke, vek od završetka Prvog svetskog rata kao i uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kraljevinom Jugoslavijom, odnosno, Srbijom.

Centralna svečanost upriličena je u Ambasadi Republike Češke, prigodnim kulturno – umetničkim programom i prijemom za predstavnike institucija Vlade Srbije, diplomatskog kora, privrede I drugih sfera.

Njegova ekselencija, novoimenovani ambasador Republike Češke u Beogradu Tomaš Kuchta, izrazio je zadovoljstvo položajem ćeške nacionalne manjine ne samo u Vojvodini, gde su Česi najbrojniji već u celoj zemlji, kao i saradnjom ove zemlje sa Srbijom.

Tokom obeležavanja stogodišnjica osnivanja Čehoslovačke, uspostavljanja diplomatije između dve zemlje I okončanja Prvog Setskog rata u Ambasadi Republike Češke u Beogradu 29. oktobra, ambasadorka Slovačke u Beogradu  Dagmar Repčekova za našu televiziju izjavila je da su izvanredni odnosi Srbije i Slovačke.

Obeležavanje tri važna jubileja, ambasade Slovačke i Češke u Beogradu krunisale su izložbom 2. novembra u Jugoslovenskom arhivu pod nazivom “100 godina”.

 

 

Related posts

Krizni štab danas o novim merama

Katarina Popović

U toku obnova rumunske pravoslavne crkve u Dolovu

Jasmina Petkovic

Duboka Bara do sutra bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija