28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ambasada Češke i Slovačke obeležile tri značajna jubileja

Nizom aktivnosti,  ambasada Republike Češke i Slovačke Republike u Beogradu obeležile su tri značajna jubileja: 100 godina od nastanka Čehoslovačke, vek od završetka Prvog svetskog rata kao i uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kraljevinom Jugoslavijom, odnosno, Srbijom.

Centralna svečanost upriličena je u Ambasadi Republike Češke, prigodnim kulturno – umetničkim programom i prijemom za predstavnike institucija Vlade Srbije, diplomatskog kora, privrede I drugih sfera.

Njegova ekselencija, novoimenovani ambasador Republike Češke u Beogradu Tomaš Kuchta, izrazio je zadovoljstvo položajem ćeške nacionalne manjine ne samo u Vojvodini, gde su Česi najbrojniji već u celoj zemlji, kao i saradnjom ove zemlje sa Srbijom.

Tokom obeležavanja stogodišnjica osnivanja Čehoslovačke, uspostavljanja diplomatije između dve zemlje I okončanja Prvog Setskog rata u Ambasadi Republike Češke u Beogradu 29. oktobra, ambasadorka Slovačke u Beogradu  Dagmar Repčekova za našu televiziju izjavila je da su izvanredni odnosi Srbije i Slovačke.

Obeležavanje tri važna jubileja, ambasade Slovačke i Češke u Beogradu krunisale su izložbom 2. novembra u Jugoslovenskom arhivu pod nazivom “100 godina”.

 

 

Related posts

Prve doze Fajzerove vakcine stižu u Srbiju u ponedeljak ili utorak

Katarina Popović

Revija čeških i slovačkih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci

Nikoleta Dragaš

Vučić telefonom sa Makronom i Putinom

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija