17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić uputio saučešće Italiji povodom žrtava poplava

Za samo dva dana, od nevremena u Italiji – jakog vetra, kiše i poplava poginulo je 20 ljudi. Predsednik Vučić uputio saučešće.

Oluja i bujice poobarale su na severu Italije čitave šume, a najteže posledice su u oblasti Veneto, u podnožju Dolomita.

Kao da je bio zemljotres, kaže Luka Zaja, guverner te oblasti u kojoj je bez struje 160.000 ljudi, dok meteorolozi predviđaju još kiše uz jak vetar.

I na krajnjem jugu Italije, na Siciliji poplave su blokirale puteve.

Italijanska civilna zaštita je objavila da je u toku „jedna od najsloženijih meteoroloških situacija u poslednjih 60 godina“.

U Veneciji gde je nivo mora neuobičajeno visok, onesposobljeni su čak i dodatni, drveni mostovi i pešačke staze, poplavljena su i uzdignuta prizemlja zgrada, a izmerena brzina vetra je čak 180 kilometara na sat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom žrtava nevremena i poplava u Italiji, pismo saučešća predsedniku Serđu Matareli, kao i predsedniku Regije Veneto Luki Zaji.

„Duboko su me potresli prizori razaranja u Venetu i drugim delovima Italije, koje je prouzrokovala nemilosrdna snaga prirode. Dozvolite mi da Vam izrazim iskreno saučešće, kao i da Vas zamolim da moje duboko saosećanje prenesete porodicama stradalih.

Srbija je i u ovim teškim trenucima uz Italiju i, kao pouzdan prijatelj, spremna je da, uz snažnu podršku, pruži i svaku vrstu pomoći u otklanjanju posledica prirodne katastrofe. Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Italija pružila Srbiji posle poplava 2014. godine“, navodi se u pismima predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U nevremenu koje je protekle sedmice pogodilo Italiju poginulo je najmanje 14 osoba.

Related posts

Zlato u Splitu za Anju Radmanović

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić predstavio program za dalji razvoj Srbije: Sada je 2.000 hospitalizovanih manje nego pre deset dana

Zorana Stekovic

Još 4.826 novih slučajeva korona virusa u Srbiji

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija