24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Ruski sever i njegova skrivena mesta: Fotografije Valerija Bliznjuka u Muzeju

U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Način života“ ruskog fotografa Valerija Bliznjuka. Izložbu je svečano otvorio gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar. Izložba će biti otvorena do 16. novembra.

Izložba umetnika Valerija Bliznjuka priplemljena je posebno za Srbiju, ona pokazuje drugačiju Rusiju, koja je malo poznata šiurokoj publici, nepoznate krajeve i likove njihovnih stanovnika. To je Rusija koja se na pokazuje turistima ikoja se ne može videti na televiziji. Zato je najveći deo predstavljenih radova na izložbi posvećena ruskom severu i njegovim skrivenim mestima, dok je drugi deo izložbe posvećen Svetoj gori i hramovima Srbije, kaoi ljudima koji žive u tim zemljama.

Izložbu „Način života“ svečano je otvorio Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu koji je istakako da se iz ovih slika može videti način života i razmišljanja samog Valerija Bliznjuka, koji razgleda svet i pažljivo ga proučava.

Izložba će biti otvorena u Narodnom muzeju Pančevo do 16. novembra.

Related posts

Havarija na toplovodu u Savskoj ulici

Nikoleta Dragaš

U Srbiju stiglo još 104.130 doza Fajzer vakcine

Vanja Vićentić

Šapić: Treba da pokazujemo da smo dorasli onome za šta dobijamo poverenje

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija