25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Ruski sever i njegova skrivena mesta: Fotografije Valerija Bliznjuka u Muzeju

U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Način života“ ruskog fotografa Valerija Bliznjuka. Izložbu je svečano otvorio gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar. Izložba će biti otvorena do 16. novembra.

Izložba umetnika Valerija Bliznjuka priplemljena je posebno za Srbiju, ona pokazuje drugačiju Rusiju, koja je malo poznata šiurokoj publici, nepoznate krajeve i likove njihovnih stanovnika. To je Rusija koja se na pokazuje turistima ikoja se ne može videti na televiziji. Zato je najveći deo predstavljenih radova na izložbi posvećena ruskom severu i njegovim skrivenim mestima, dok je drugi deo izložbe posvećen Svetoj gori i hramovima Srbije, kaoi ljudima koji žive u tim zemljama.

Izložbu „Način života“ svečano je otvorio Nemanja Rotar, gradski većnik zadužen za kulturu koji je istakako da se iz ovih slika može videti način života i razmišljanja samog Valerija Bliznjuka, koji razgleda svet i pažljivo ga proučava.

Izložba će biti otvorena u Narodnom muzeju Pančevo do 16. novembra.

Related posts

Gost emisije “Lice nacije” Ištvan Pastor

Aleksandra Miloševska

BOKS: Crvena Zvezda bolja od Maribora

Zorana Stekovic

Humanitarni koncert u čast Tošetu Proeskom 14. februara

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija