29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Preventivni pregledi na Strelištu, dobar odziv! Naredna akcija u Ivanovu

Preventivni centar Doma zdravlja u saradnji sa MZ “Strelište” organizovao je akciju preventivnih pregleda. Odziv je bio dobar, 48 stanovnika Strelišta imalo je mogućnost da uradi osnovne laobratorijske analize i proveri svoje zdravstveno stanje.

Redovni preventivni pregledi veoma su značajni jer utiču na otkrivanje faktora rizika kada do razvoja određenih bolesti nije došlo. Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog prtiska prvi su pokazatelji stanja našeg organizma. Zato zaposleni u Preventivnom centru organizuju česte i redovene preglede za sugrađane u gradu i naseljenim mestima.

– Preventivni pregled daje pribliuznu sliku da li se nešto dešava sa zdavstvenim stanjem pacijenta. Pokušavamo da pokrijemo čitav grad, a u dogledno vreme i naseljena mesta bez zakazivanja, čekanja pa čak i zdarsvtvene knjižice svim građanima Grada Pančeva, merimo krvni pritisak, pričamo o zdravim načinima ishrane, kontrolišemo šećer i masnoće u krvi – kaže dr Slobodan Višekruna, direktor Doma zdravlja.

Veliki broj sugrađana zivi u MZ Strelište i zato nadlezni u ovoj mesnoj zajednici trude se da bar dva puta godišnje u zajedničkoj akciji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja organizuje preglede u prostojama MZ Strelište.

– Preventivni lekarski pregledi koje MZ organizuje zajedno sa Domom zdravlja značajni su za stanovnike Strelišta jer na jednom mestu urade osnovni pregled dobiju savete od lekara i ne moraju da čekaju red niti zakazuju preglede – kažeJovana Milovanović, predsednica MZ Strelište.

Zahvaljujući organizovanim preventivnim pregledima, mnogi, iako nisu planirali, svratili su i proverili svoje zdravlje i nastavili dalje sa svojim aktivnostima.

– Sve je u redu, ja imam svoju dijetu i režim.

– Zaista bih pohvalio organizatore, znače mi ovakvi pregledi, nema čekanja.

Naredna akcija Preventivnog centra Doma zdravlja planirana je za 15. novembar, kad će preventivne preglede moći da obave žitelji Ivanova.

Related posts

Škodrić: Pregovaramo i sa Amerikancima o Moderninoj vakcini

Zorana Stekovic

Đoković preko Kudle u osmini finala Vimbldona

Mirjana Popović

Ana Brnabić: Jedna osoba preminula od virusa korone. Potvrđeno do sada 135 slučajeva COVID 19.

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija