25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Za vreme mandata Ružice Beč, “Dečja radost” sklapala poslove sa firmom njenog supruga TZR “Beč elektro”. RTV Pančevo objavilo dokumenta pa tuženo!

Nakon što je RTV Pančevo objavilo neka od dokumenta o nabavkama dobara koje je sprovodila predškolska ustanova “Dečja radost” dok se na njenom čelu nalazila Ružica Beč, a koji potvrđuju da su ugovori sklapani sa firmom njenog supruga Borislavom Bečom, ova porodica je tužila našu medijsku kuću. Da podsetimo, objavljena su tri dokumenta iz kojih se vidi da je “Dečja radost”, kao naručilac posla, zaključila ugovore sa preduzetnikom Borislavom Bečom, vlasnikom trgovinsko –zanatske radnje “Beč Elektro” o isporuci dobara u vrednosti od skoro million 200,000 hiljada dinara. Spektar dobara koje je preduzetnik Borislav Beč  isporučivao predškolskoj ustanovi, je raznovrstan i kreće se od led rasvete do kesa za usisivače. Tako, u 2016 godini “Dečja radost” sklapa ugovor sa “TZR Beč elektro” tj Borislavom Bečom o nabavci led rasvete u visini od preko 596 hiljada dinara. Godinu dana kasnije 2017. ponovo je izabran isti ponuđač, suprug tadašnje direktorke Ružice Beč. Predškolska ustanova sa TZR “Beč elektro” zaključuje ugovor o isporuci led rasvete u iznosu od oko 522 hiljade dinara, sa PDV. Zanimljivo, je što je, rukom, hemijskom olovkom, ispisan broj led panela potrebnih za “Dečju radost” u 2017. godine, pri čemu je broj panela uvećan. Takođe u ponudi i cena je napisana rukom, odnosno hemijskom. Interesantna je i činjenica da je u ugovorima iz 2016. i 2017, navedeno da je rok za plaćanje trgovinsko zanatskoj radnji “Beč elektro” za isporučena dobra samo 3 dana. Svako ko se bavi javnim nabavkama zna da je uobičajeno da se rok za plaćanje kreće od 30 do 45 dana.Firma “Beč elektro”  kao isporučilac dobara pojavljuje se i 2018. godine, ali ovoga puta u pitanju su kese za usisivač. Vrednost ugovora je 58 i po hiljada dinara. Tužba je stigla nakon što je RTV Pančevo, u cilju informisanja građana o radu javnih ustanova objavilo tri dokumenta o zaključenim poslovima nabavke dobara sa suprugom tadašnje direktorke predškolske ustanove Ružicom Beč u iznosu od 1.200.000 dinara.

 

Related posts

Igra i igračke važan segment odrastanja

Mirjana Popović

Vučić čestitao pripadnicima BIA njihov dan

Branislava Grčić

Vučić o Haradinaju: Očekujem samo farsu i predstavu u Hagu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija