24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Netanijahuom: Zadovoljni saradnjom u svim oblastima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Varni sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima.

 

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji. U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

 

“Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima”, zaključio je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji.

 

Predsednik Vlade Netanjahu zahvalio je predsedniku Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina.

 

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

 

 

Related posts

DIREKTOR “DALASA” IZ TUTINA PORUČIO VUČIĆU: Hvala Vam, predsedniče! Izdržite u naporima da Srbiju izvedete iz prošlosti i dovedete na put u bolju budućnost!

Katarina Popović

Predsednik Srbije početkom iduće sedmice u poseti Kini

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić sa ambasadorima Kvinte

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija