27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Vučić u Varni: Kandidovaćemo se za Mundijal!

Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije održan je u Varni. Predsednik Vučić je zahvalio liderima tih zemalja na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu. Zatražio je da se dozvoli izgradnja gasovoda na “balkanskoj ruti” bivšeg projekta “Južni tok”. Rumunska premijerka Vjorika Dančila rekla da bi projekat auto-puta Pančevo-Temišvar mogao da se sprovede u bliskoj budućnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom i predsednicom vlade Rumunije Vjorikom Dančilom, rekao da se na Samitu u Varni  razgovaralo i o odnosima Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da su na kvadrilaterali najkonkretniji razgovori vođeni upravo u oblasti energetike i posebno o snabedavanju gasom.

Predsednik je podsetio da Srbija gradi gasni interkonektor s Bugarskom, uz podršku EU od 49,6 miliona evra, koji treba da bude gotov do kraja 2021. i do maja 2022. da bude pušten.

Vučić je rekao da se razgovaralo i o infrastrukturnom povezivanju sa Bugarskom i Rumunijom, ističući da je posebno važan putni pravac Temišvar-Pančevo.

Izrazio je i zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo.

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine.

Predsednik Vučić najavio je da će sledeći Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije biti održan u Beogradu sredinom decembra.

Dodaje da će na sastanak pozvati i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i italijanskog premijera Đuzepea Kontea.

 

Related posts

Prvo cveće posle “zime”

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić odgovara na pitanja građana na Prvoj TV

Jelena Obradović

DR Ovuka: Epidemiološka situacija u Južnom Banatu stabilna, pančevačka bolnica ponovo u Kovid sistemu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija