24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

XXII sednica Skupštine opštine Opovo: NOVIM GRUPISANJEM U LOKALNOM PARLAMENTU PRESTALA DA POSTOJI ODBORNIČKA GRUPA GG MILORAD SOLDATOVIĆ

Od danas, odbornička konstelacija u opovačkom parlamentu ima novi raspored. Formirana je nova odbornička grupa pod nazivom „Zato što volim Opovo“, koju čini sedam odbornika. Kako je odbornička grupa „GG Milorad Soldatović“ ostala na četiri člana (za formiranje odborničke grupe potrebno je pet odbornika), ona je po Poslovniku Skupštine opštine Opovo (čl. 47. st. 3) prestala da postoji kao odbornička grupa.

Sve tačke dnevnog reda na 22. sednici su usvojene. Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije sportsko rekreativnog i turističkog kompleksa Baranda – Opovo, Odluka o pribavljanju, upravljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini opštine Opovo, kao i Odluka o stavljanju van snage Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga, koji nije bio u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima.

Odlukom o pristupanju donošenja Statuta Opštine Opovo formirana je Komisija za izradu nacrta Statuta opštine Opovo u sastavu: Jelena Petrović (dipl.pravnik) – predsednik, Ankica Jožika (dipl.pravnik), radmila Maksimović (dipl.pravnik) i Goran Fogl (dipl.pravnik).

Usvojen je Lokalni akcioni plan za mlade opštine Opovo za period 2018 – 2021. godine i data saglasnost na kreditno zaduženje JP „Mladost“ Opovo za nabvku materijala i usluga. Usvojen je izveštaj o radu Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo sa izveštajem o radu direktora za radnu 2017/2018. godinu i izmenjeno Rešenje o imenovanju članova Upravnog odbora predškolske ustanove tako da je u delu predstavnika roditelja razrešena dužnosti Tijana Lazin Đorđević, a imenovana Tatjana Milošev iz Sefkerina.

Odbornica Olivera Milankov zahvalila se lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na razumevanju i dodeljivanju finansijskih sredstava pomoću kojih je zajednica stanara sanirala krovnu konstrukciju u zgradi Oslobođenja br. 4, koja je krajem avgusta oštećena usled požara. Odbornica Milankov se zahvalila i svim volonterima koji su učestvovali ili na drugi način pomagali u radovima, pre svega Stevi Stankovu i Nebojši Damjanovu, kao i Urošu Miloševiću, Milovanu Milankovu i Stevanu Vojki.

 

Related posts

Zbog radova nova trasa gradske linije broj 14

Zorana Stekovic

Horor u Pančevu. Staford napao članove porodice. Žena preminula posle napada, utvrđuje se razlog smrti!

Mica Milakov

Servisne informacije za 21. januar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija