21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Sto godina od osnivanja Čehoslovačke

U Ambasadi Češke u Beogradu, 28. oktobra upriličena je svečanost povodom obeležavanja  veka od osnivanja  Čehoslovačke i ujedno, početka diplomatske saradnje sa  Srbijom.

Intoniranjem himni Češke, Slovačke i Srbije, počela je svečanost obeležavanja 100 godina od osnivanja Čehoslovačke i veka od uspostavljanja diplomatskih odnosa između te zemlje sa Kraljevinom Jugoslavijom, a tako i sa Srbijom.

Kako je na svečanosti istaknuto, proglašenja Čehoslovačke posle Prvog svetskog predstavlja značajan poduhvat kojim je, za dva naroda, kreiran put ka punopravnom članstvu u međunarodnom društvu.

Prijemu u Ambasadi Češke u Beogradu, organizovanom 29. oktobra povodom dva značajna jubileja, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, Vlade Srbije i značajnih institucija.

Related posts

EKSKLUZIVNO NA TV PINK U 11 SATI – Predsednik Vučić govori o aktuelnim temama

Zorana Stekovic

RUKOMETAŠI DINAMA BEZ MILOSTI – PAO PARTIZAN!

Mica Milakov

Aleksić traži izuzeće sudije! ADVOKAT ANDREJA VUČIĆA: ALEKSIĆ GLUMI ŽRTVU DA PRIKRIJE KRIMINAL LJUDI IZ SAVEZA ZA SRBIJU

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija