17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA KOSMETSKIM SRBIMA: Imam saznanja da će 28. NOVEMBRA biti formirana VOJSKA KOSOVA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa delom političkih predstavnika Srba sa Kosmeta da ima saznanja kada će se formirati kosovska vojska

Vučić je rekao da će to biti učinjeno 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

Vučić je najavio da će povodom ugrožavanja rada Elektromreže Srbije i pokušaja da preuzmu njene nadležnosti pisati Nemcima i Englezima, a ocenjuje da bi eventualna odluka EnC (Energy Community Secretariat), 9. novembra, na našu štetu bila apsolutni skandal.

Kad smo pregovarali, objasnio je, bilo je reči o dva preduzeća za prenos energije, a jednu bi formirala Zajednica srpskih opština, a sada hoće da nam i to otmu i da kažu da to pripada Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih osamnaest meseci biti uloženo dodatnih 50 miliona evra više za investicije i ulaganje na Kosovu i Metohiji.

– U narednih 18 meseci biće uloženo više od šest milijardi dinara više nego što smo do sada ulagali, to je 50 miliona evra dodatnih investicija za naše ljude – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da će ta sredstva biti iskorišćena za podsticanje početka rada fabričkih postrojenja na severu KiM i izgradnju kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i bolnice u Gračanici.

Sredstva će ići i za pomoć poljoprivrednicima i južno i severno od Ibra, kao i za pravljenje turističkih centara poput Banjske, kao i dodatna ulaganja u infrastrukturu, puteve, vodovod i Univerzitet na KiM.

Vučić je ranije izjavio da će na sednici razgovarati o onome što je obećao Srbima na KiM, a to je pomoć u svim sferama društvenog života.

– Ja ću se kratko obratiti i zamoliću Vladu Srbije i ministre da, u skladu sa onim što smo obećali našem narodu na KiM, pomognemo u svim sferama društvenog života , od infrastrukturinih radova, do nastavka i uvećanja podrške i pomoći u zdravstvu, obrazovnom sistemu, naravno u investicijama – rekao je Vučić.

 

Pored usvajanja, kako je definisao direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, najsveobuhvatnijeg paketa i pomoći Srbima sa KiM u poslednjoj deceniji, na sastanku bi, prema najavama, trebalo da budu usaglašene podsticajne mere za preduzetnike i kompanije koje bi ulagale na području Kosova i Metohije.

Related posts

Izložba likovne sekcije u novoseljanskom Domu kulture

Nikoleta Dragaš

Bugarska donirala 10000 evra za renoviranje Doma kulture u Ivanovu

Jelena Obradović

Ben i Vukanović rešili derbi, Partizanu visi Evropa!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija