26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Čeka nas težak mesec, formiranje vojske Kosova, otimanje Elektromreže

Pred nama je težak mesec kad je reč o Kosovu i Metohiji, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučiuć i ukazao da, pored ostalog, Priština namerava 28. novembra da formira Vojsku Kosova, a istovremeno pokušava da preuzmu nadležnosti naše Elektromreže.

Vučić je najavio da će povodom ugrožavanja rada Elektromreže Srbije i pokušaja da preuzmu njene nadležnosti pisati Nemcima i Englezima, a ocenjuje da bi eventualna odluka EnC (Energy Community Secretariat), 9. novembra, na našu štetu bila apsolutni skandal.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ima saznanja da će kosovska vojska biti formirana 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

“Imam saznanja da će 28. novembra biti formirana kosovska vojska”, rekao je Vučić na pres konferenciji posle sednice Vlade Srbije sa Srbima sa KiM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih osamnaest meseci biti uloženo dodatnih 50 miliona evra više za investicije i ulaganje na Kosovu i Metohiji.

“U narednih 18 meseci biće uloženo više od šest milijardi dinara više nego što smo do sada ulagali, to je 50 miliona evra dodatnih investicija za naše ljude”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

 

 

Related posts

Počelo suđenje poslaniku Miroslavu Aleksiću po tužbi Andreja Vučića

Nikoleta Dragaš

Slovaci u dijaspori dobili novog predsednika

Nikoleta Dragaš

Preminuo Danilo Markez

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija