22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Od jula 30% penzionera preuzelo kartice

Na teritroriji Filijale Pančevo trenutno je više od 44 hiljada korisnika penzija. Tokom jula počela je podela penzionih kartica koje se koriste umesto čeka. Trenutno je podeljeno 30 odsto kartica.

Podela kartica za penzionere u PIO fondu filijale Pančevo počela je u julu i preko trideset odsto penzionera preuzelo je svoje kartice. U ispostavama PIO fonda po drugim naseljenim mestima počele su akcije podele penzionih kartica u Mesnim zajednicama, u saradnji sa Udruženjima penzionera, kako bi svim korisnicima omogućili lakše preuzimanje kartica. Neki penzioneri i dalje koriste papirne čekove. Zbog čega to nije dobro objašnjava direktorka PIO fonda, filijala Pančevo, Saša Drčelić.

– Dokazaće da je penzioner tako što će koristiti karticu u svim situacijama, gde on treba da dokaže da je penzioner, tako što to neće biti ček od penzije, kada se toliko govori o zloupotrebama, jer se na svakom čeku od penzije nalaze lični podaci korisnika, gde mu je iskazana i visina penziije i njegova adresa. Na karticama ti podaci nisu iskazani – istakla je Saša Drčelić, direktorka PIO fonda Pančevo.

Pančevački penzioneri svoje penzione kartice podižu u Filijali Pančevo. Prvo daju svoje podatke, a karticu podižu istog dana od 13 do 15 sati, jer je neophodno da zaposleni pronađu svakog korisnika, a to nije jednostavno, kada se zna da u pančevačkoj filijali ima preko 44 hiljada korisnika.

 

– Mi smo do sada podeleli oko 30% kartica – navela je Drčelić.

Takođe su pozvani i predstavnci drugih naseljenih mesta da samo organizuju prostor i zaposleni u Filijali Pančevo pio fonda dodćiće da podele kartice.

Related posts

Kineski predsednik šalje Srbiji 500.000 vakcina, stižu baš za rođendan predsednika Vučića

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić o požaru u Tetovu: Srbija spremna da pruži bratsku pomoć S. Makedoniji

Miroslava Cvejin

Vučić za “Avaz”: Moramo mnogo više zajedno o sebi da brinemo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija