15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić s Kukanom o evropskom putu SRB, KiM, reformama…

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Delegaciji Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija Eduardom Kukanom, sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskim procesima, dijalogu sa Prištinom i situaciji u regionu.

 

Predsednik Vučić je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije i naglasio da je celom regionu mesto u Evropskoj uniji, što bi doprinelo bržem ekonomskom razvoju zemalja Zapadnog Balkana.

 

Srpski predsednik je obavestio predsedavajućeg Delegaciji Eduarda Kukana o razlozima za prekid dijaloga sa Prištinom, naglasivši da nije ispunjena obaveza iz Briselskog sporazuma, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština. On je izrazio zabrinutost namerama Prištine da formiraju tzv. vojsku Kosova i naglasio da će to dovesti do destabilizacije situacije u regionu. “Srbija je spremna za nastavak dijaloga, čak i u situaciji pojačanih političkih i bezbednosnih tenzija nepovoljnih, pre svega, za Srbe na Kosovu i Metohiji”, istakao je predsednik Vučić.

 

Predsednik Vučić je naglasio da je, u skladu sa novim preporukama Venecijanske komisije, u septembru ove godine predstavljen revidirani Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

 

Predsedavajući Delegaciji Eduard Kukan je pozitivno ocenio ekonomski napredak Srbije, istakavši da su strani investitori zadovoljni poslovnom klimom u Srbiji, što Evropska unija pozdravlja. On je naglasio da mu je drago što je Srbija stub stabilnosti u regionu i dodao da je neophodno raditi na poboljšanju situacije u oblasti vladavine prava i slobode medija.

 

 

Related posts

Glogonj bez vode u utorak

Zorana Stekovic

Čestitka gradonačelnice Vršca

Zorana Stekovic

Gradonačelnik Miloš Vučević: Očuvanje radnih mesta je naša najveća borba

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija