17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

“NIKO NAS NEĆE UNIŽAVATI!” Vučić o SKANDALU na HRT-U: Srbija IMA SPREMAN ODGOVOR Hrvatima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će Srbija uvek poštovati tuđe žrtve, ali da neće dozvoliti da neko unižava Srbiju i ne poštuje njene žrtve.

– Žao mi je ljudi koji svoju slavu pokušavaju da steknu na kriminalizaciji i negaciju strašnih zlocicna nad Srbima, pre svega u Drugom svestkom ratu – rekao je Vučić povodom skandala na HRTU sa predstavljanjem knjige na kojoj su i on i politički lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac “svrstani” u promotere kontinuirane “terorističke” politike Srbije.

– Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađorđevića, a verujem da ni Pupovcu ne smeta što ga porede sa Pribićevićem – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na obeležavanju stranačke slave.

Kako je rekao, za nas je važno da ne šaljemo takve poruke, i ponovio da Srbija poštuje sve tuđe žrtve, i hrvatske, i bošnjačke i albanske, ali da ne damo da unižavaju Srbiju.

 

Na tako nešto, dodao je, uvek ćemo reagovati, ali ne “vikom i drekom”, već istinom, činjenicama i na miran način.

Primetio je i da poslednjih dana bivši ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir ukazuje na “narastajuću snagu” Srbije i da to Hrvatska mora da uzme u obzir i da povede računa kako Srbija ne bi još više ojačala.

– Srbija jača i snaži zbog napretka ekonomije. Srbija je nezavisna zemlja, sama donosi odluke, one se ne donose ni u nekoj ambasadi, niti u bilo kojem inostranom centru moći. Nije lako izgraditi poziciju nezavisne države u 21. veku, posebno kada je u pitanju država sa sedam miliona stanovnika, teritorijalno nevelika, i bez značajnih rudnih bogatstava – rekao je Vučić.

Dodao je da je to što njega vređaju sitnica, a na tendenciju i pokušaje da se umanje srpske žrtve odgovorićemo iz naučnog, kulturološkog i svakog drugog ugla.

– Na nama je da gradimo najbliže odnose sa svima, ali nećemo da dozvolimo nipodaštavanje srpskih žrtava i unižavanje Srbije, a slavićemo naše pobede – rekao je srpski predsednik.

Podsetio je i da će građani 9, 10. i 11. novembra da vide moćniju Srbiju, i to 30, 40 puta više, a dogodine i 150 puta više moćnu, nego što je bila pre pet godina u smislu vojne opreme i naoružanja.

 

Related posts

Međunarodni dan slepih

Nikoleta Dragaš

PANČEVO ZELENA OAZA : Zelenim pojasom protiv divljih deponija !

Mica Milakov

Dobra ponuda ribe pred Svetog Nikolu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija