19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Šta radi sudija Ustavnog suda u društvu prevaranta iz Vršca?

Sudija Ustavnog suda Miroslav Nikolić sastao se juče u Vršcu sa “advokatom” Draganom Milanovićem, poznatom po brutalnim mahinacijama sa društvenom imovinom tokom kojih su grad Vršac i Vrščani nepovratno oštećeni, kao i po zloupotrebama mogućnosti koje pruža uloga stečajnog ili likvidacionog upravnika.

Šta sudija Ustavnog suda radi sa smenjenim pomoćnikom direktora za pravne poslove u “Drugom Oktobru”, koji je bio alfa je i omega svih “kombinacija” koje su prouzrokovale nestanak mnogih vršačkih firmi?

Moralni pigmej zloupotrebljavao i svoju porodicu

Šta sudija Ustavnog suda radi sa ovim moralnim pigmejom, koji je na očigled cele zajednice, pa i svoje porodice, godinama otvoreno lagao i svoju suprugu i drugu ženu kojoj je obećavao kule i gradove?

Pominjemo mu suprugu jer je i nju zloupotrebio u svojim mahinacijama. Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, njegova supruga je januara 2015. godine, postala suvlasnica lokala površine 52 kvadrata u Pašićevoj ulici u Novom Sadu. Kupila ju je od kompanije Euroflex iz Ugrinovaca koja je bila u stečaju.

Procenjena vrednost lokala bila je 4.005.395 dinara, a gospođa Milanović je sa suvlasnik za nekretninu izdvojila 2.067.294 dinara. Znači, ona je (čitaj on) u strogom centru Novog Sada kupila lokal za oko 16.500 evra. Kvadrat lokala na takvoj lokaciji vredi najmanje 1.500 evra, tačnije ovaj lokal vredi najmanje 70.000 evra. Kako?

IGMA Uljma

Šta Ustavni sudija radi sa Milanovićem koji je, koristivši poznanstva sa drugim stečajnim upravnicima, verovatno zasnovanim na uzvratnim uslugama, za sitne pare postao vlasnik brojnih lokala i svojoj naslednici ogodućio da postane suvlasnik Poslovno trgovinskog centra IGMA Uljme u Vršcu, pod kojim je i nepresušni rudnik kvarca kod Mesića?

Ovakvih nalazišta ima vrlo malo u Srbiji, tek tri ili četiri, i može se porediti sa “zlatnom žilom”.

IGMA AD je jedno vreme, kada nisu uspevali da proizvedu i prodaju građevinske blokove, što im je osnovna delatnost, preživljavala samo sa eksploatacijom kvarcnog peska. Majdan kod Mesića je izdržavao Ciglanu u kojoj je bilo i do 250 radnika.

IMO

Šta sudija Ustavnog suda radi sa Milanovićem koji je režiser loše predstave tokom koje je fabrika IMO, 2005. godine, prodata u bescenje? Postignuta cena bila je 9.210.000 dinara, a procenjena vrednost imovine, po nalogu stečajnog upravnika Dragana Milanovića, bila je 15.689.440 dinara. Zašto je Milanović prećutao da je Opštinski sud u Vršcu, imovinu IMO, u istom stanju u kojem je i prodata, aprila 2003. godine procenio na 116 miliona dinara.

Vršačka Pivara

Milanović je kreator afere otimanja magacina “Vršačke Pivare”, što je kasnije prouzrokovalo stečaj ove firme i otkaze za 120 Vrščana. “Drugi Oktobar” je na osnovu duga za komunalne usluge u iznosu od 17.627.909 dinara, uzeo magacine vredne 81.512.000 dinara!?

Jedan od učesnika, Vladimir Radelić, koji je papire potpisao u ime “Vršačke Pivare”, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Novom Sadu osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Sudija Privrednog suda u Pančevu, Zlatibor Kanački, dozvolio je da Radelić potpiše sudsko poravnanje bez ispitivanja da li za to postoji ovlašćenje, kao i da to uradi neposredno pred sudijom, bez ikakvog popuštanja u vrednosti imovine koja je višestruko veća od visine duga.

“Drugi Oktobar” je na ime ove imovine, koja je procenjena od strane veštaka građevinske struke na iznos od 1.8 miliona eura, dobio kredit od Kontinental banke AD Novi Sad NLB Group u iznosu od 1.2 miliona eura. Posle toga je počela izgradnja fabrike “Moja voda”.

Milanović, koji je sedeo sa druge strane stola i odgovoran je najmanje koliko i Radelić – nije ni pomenut!

Zašto sudija Nikoliću? Zašto ste u društvu ovakvog prevaranta i lika kojem su moram i poštenje imaginarne kategorije?

izvor:evrsac.rs

Related posts

LICEMERJE, BEZIDEJNOST, KONTRADIKTORNOST, NERVOZA! Sagovornici “Progona” o filmu “Vladalac” i MRŽNJI koja preovladava u njemu

Mica Milakov

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Palestine

Zorana Stekovic

Nina Mitić čestitala Šapčanima: Saga o Šapcu završena, čestitam oslobođenje!

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija