12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa potpredsednikom “Rosatoma”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa potpredsednikom ruske državne korporacije za atomsku energiju Rosatom Nikolajem Spaskim, izrazio zadovoljstvo što je usaglašen konačan tekst Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti upotrebe nuklearne energije u mirnodopske svrhe na osnovu referentnih i inovacionih tehnologija. On je takođe iskazao snažnu podršku jačanju saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

 

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za saradnju srpske nauke i privrede sa Rosatomom, kako bi nuklearna energija dobila primenu u medicini, poljoprivredi, kao i u inovativnim granama privrede.

 

Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će saradnja sa Rosatomom doneti nove šanse u budućnosti i nova radna mesta za srpsku privredu.

 

Potpredsednik Rosatoma Spaski je istakao da predsednik Putin pruža snažnu podršku realizaciji svih dogovora dveju zemalja u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe. On je istakao da je podrška, koju iskazuju predsednici Vučić i Putin, jasan pokazatelj da se radi o korisnom dogovoru od najvišeg značaja za Srbiju i Rusiju.

 

Rosatom je najveća ruska državna korporacija sa 330 kompanija i više od 250 hiljada zaposlenih, koja ima potpisane ugovore za narednih deset godina vredne više od 130 milijardi dolara.

 

 

Related posts

Izgorela čuvena pančevačka štamparija “6. oktobar”

Mica Milakov

Za posetioce vašara rukotvorina i tradicionalni zalogaji

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ : Pristalice opozicije sinoć pokušale nasilno da upadnu u Predsedništvo!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija