2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

D. J. Vučićević: Cilj pranje i izvlačenje novca iz Srbije

Dragan Đilas i Dragan Šolak zajednički poseduju 136 povezanih pravnih lica, a glavni cilj im je im je pranje i izvlačenje novca iz Srbije, rekao je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević gostujući u emisiji „Panorama“ direktorke Studija B Ivane Vučićević.

„Dragan Đilas i njegova družina su shvatili da na izborima, regularno i pošteno ne mogu da dobiju vlast, međutim, pokušaće na svaki nelegalan i pokvaren način da je otmu, a sa jednim jedinim ciljem, da se obogate“, rekao je, između ostalog, Vučićević.

„Dragan Đilas i Dragan Šorlak tvrde da nemaju zajedničkih poslova, da ne utiču jedan na drugog, da se ne pomažu i ne kontrolišu medije zajedno. Međutim, postoje dokazi koji pokazuju upravo suprotno“, kaže Vučićević.

„Dragan Šolak nije mnogo poznat u srpskoj javnosti, ali je jedan od najvećih tajkuna u zemlji koje se volšebno dočepao monopola na kablovsku televiziju i internet zloupotrebljavajući resurse javnih preduzeća“, tvrdi Vučićević. Kako kaže, „sa Đilasom izvlači novac uglavnom preko firmi na Malti. Vidimo da su u pitanju stotine miliona evra gde se fiktivnim poslovanjima izbacuje novac iz Srbije“, smatra glavni i odgovorni urednik Informera.

Kako tvrdi Vučićević, „Đilas i Šolak izbacuju pare iz firmi koje posluju u Srbiji, preko ugovora o pozajmici, ugovora o zajedničkom tehničkom poslovanju“, i onda, kako ističe, „te pare izvlače za sebe i neke svoje poslove. A način njihovog poslovanja već je skrenuo pažnju poreskih organa u nekim zemljama Evrope“, kaže Vučićević.

Izvor: StudioB

 

Related posts

Darija Kisić Tepavčević: Virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje

Katarina Popović

Danas je Sveti Nikola

Zorana Stekovic

Predsednik izdao naredbu povodom posete Kosovu? KONAČNA ODLUKA večeras

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija