16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Školice sporta za sve predškolce u Vršcu

Sportski savez Grada Vršca otpočeo je sa realizacijom projekta “Živi zdravo” u predškolskim ustanovama Grada Vršca. Grad Vršac u saradnji sa Sportskim savezom i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školicu sporta za sve predškolce u trajanju od 9 meseci.

Ovaj projekat će objediniti treninge, merenja i edukaciju 350 dece predškolskog uzrasta sa ciljem rešavanja deformiteta kičme, gojaznosti i poboljšanja motoričkih sposobnosti. Treninzi i edukativni programi u sklopu sportske školice “Živi zdravo” obavljaće se u ustanovama u kojima deca već pohađaju predškolski program. Rukovodioci ovog programa biće profesori sporta i fizičkog vaspitanja.

Cilj ovog projekta je da uz stručni rad animira decu i upozna ih sa sportskim aktivnostima, načinom sportskog života i postulatima zdrave ishrane. Jedan od primarnih ciljeva jeste razvoj motoričkih sposobnosti, pored učenja dece sportskom duhu i pristupanju fer- pleju. Pokrajinski zavod sa sport i medicinu sporta, pohvalio je ovaj projekat i najavio dalju saradnju sa Vršcem i u ovoj sezoni. Podsećamo da je u toku ove godine već uspešno realizovan prvi projekat sportskih školica u trajanju od četiri meseca. Projekat je ocenjen sa najvišom ocenom i dobio pohvalu za unapređenje psiho-fizičkog razvoja dece predškolskog uzrasta.

Related posts

Predsednik Vučić gost TV Prva u 21 sat

Jasmina Petkovic

Vučić:Oni koji vređaju žene nisu deo pristojne Srbije

Mica Milakov

Paradajz jeftiniji, lubenice najtraženije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija