15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Školice sporta za sve predškolce u Vršcu

Sportski savez Grada Vršca otpočeo je sa realizacijom projekta “Živi zdravo” u predškolskim ustanovama Grada Vršca. Grad Vršac u saradnji sa Sportskim savezom i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školicu sporta za sve predškolce u trajanju od 9 meseci.

Ovaj projekat će objediniti treninge, merenja i edukaciju 350 dece predškolskog uzrasta sa ciljem rešavanja deformiteta kičme, gojaznosti i poboljšanja motoričkih sposobnosti. Treninzi i edukativni programi u sklopu sportske školice “Živi zdravo” obavljaće se u ustanovama u kojima deca već pohađaju predškolski program. Rukovodioci ovog programa biće profesori sporta i fizičkog vaspitanja.

Cilj ovog projekta je da uz stručni rad animira decu i upozna ih sa sportskim aktivnostima, načinom sportskog života i postulatima zdrave ishrane. Jedan od primarnih ciljeva jeste razvoj motoričkih sposobnosti, pored učenja dece sportskom duhu i pristupanju fer- pleju. Pokrajinski zavod sa sport i medicinu sporta, pohvalio je ovaj projekat i najavio dalju saradnju sa Vršcem i u ovoj sezoni. Podsećamo da je u toku ove godine već uspešno realizovan prvi projekat sportskih školica u trajanju od četiri meseca. Projekat je ocenjen sa najvišom ocenom i dobio pohvalu za unapređenje psiho-fizičkog razvoja dece predškolskog uzrasta.

Related posts

Do 2040. biće više od 600 miliona obolelih od dijabetesa

Jasmina Petkovic

Prva B liga na ledu: „Beogradski kraljevi“ protiv „Drvenih nogica“

Bojana Kecic

Vučić iz Brisela: Štitiću interese Srbije i svog naroda

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija